Soft Landing: dé stijltrend van dit moment

De technologische snufjes worden steeds extremer: je bedient je huis met je stem en bestelt je boodschappen vanaf de bank. Mooie ontwikkelingen, maar de keerzijde is dat we steeds harder en egocentrischer worden. En zoals dat gaat met dit soort ontwikkelingen ontstaat er dan een trend die precies tegenovergesteld is. Want zijn we niet stiekem allemaal op zoek naar meer vriendelijkheid, warmte en zachtheid? Ga thuis aan de slag met de stijltrend Soft Landing, ik leg uit hoe je met wat kleine aanpassingen grootse resultaten bereikt, wat je woonstijl ook is. (in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl  

selinesteba.com - Soft Landing Indoor_1.1.low.jpg
 

Zonder verandering is er geen vernieuwing en vooruitgang. Veranderingen zijn niet erg, maar kunnen soms wel lastig zijn. Acceptatie zorgt voor een zachte overgang naar deze 'nieuwe tijd'. Een stijltrend die hierop aansluit is Soft Landing, een zachte landing dus. Alsof je alles even loslaat en je laat vallen in de warme en zachte omhelzing van je huis. 

1. Ga voor volume

selinesteba.com - Soft Landing Indoor_7.low.jpg

selinesteba.com - Soft Landing Indoor_1.3.low.jpg

selinesteba.com - Soft Landing Indoor_6.low.jpg

Het mooie van deze stroming is dat het heel gemakkelijk toe te passen is, zowel in je interieur als op het terras. Met de naderende lente hebben we allemaal weer zin gekregen in zachte pasteltinten en subtiele dessins. Combineer dit met volumineuze en wollige vormen als extreem grove breisels en doorgestikte stoffen voor een bijzonder contrast. Zorg ook voor een klein beetje humor, zo blijft het speels en lichtvoetig.   

2. Houd het zacht 

selinesteba.com - Soft Landing Indoor_5. low.jpg

Door mijn rol als Bloemenmeisje van 2018 liet ik jullie vorig jaar al zien dat bloemen (en planten) onlosmakelijk verbonden zijn met de sfeer in huis. Met het juiste groen kun je je interieurstijl extra benadrukken. Bij Soft Landing doe je dit met zachte bloemen en planten met ronde bladeren. De kleuren zijn pastel, de vormen fijn. Denk hierbij aan sierlijke pluimen of fragiel gipskruid. 

3. Laat zien die bloemen! 

selinesteba.com - Soft Landing Indoor_4.low.jpg

Bloemen en planten zijn bij deze trend belangrijker dan de vaas of pot waarin ze staan. De vorm mag gezien worden en zelfs de wortels hoeven niet langer uit het zicht. Planten staan op een laagje water in een vaas, boeketten worden opgedeeld in kleinere vaasjes of zijn juist geïnspireerd op uitbundige centerpieces en worden echte blikvangers in huis. 

(bron afbeeldingen: Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl) 

Gerelateerde artikelen:

- Dit zijn de nieuwste woontrends met planten

- Snelle style-boost met de orchidee

- Met deze bloemen haal ik het voorjaar in huis  


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.