Met deze bloemen haal ik het voorjaar in huis

Ik ben dus Bloemenmeisje van 2018. Wie had dat een paar jaar geleden kunnen denken ... van mij? Ik bedoel, ik houd best van bloemen en kan een vol boeket inmiddels echt wel waarderen, maar Bloemenmeisje? Wauw! Deze eretitel kreeg ik samen met 7 andere bloemenmeisjes toebedeeld tijdens een koninklijke middag bij een heuse inauguratie. Mijn taak? Iedereen laten zien hoe je huis opfleurt van bloemen, ongeacht het seizoen. Mijn eerste boeket werd afgelopen week bezorgd, om je een handje op weg te helpen heb ik de gebruikte bloemen voor je beschreven en krijg je er gratis en voor niets handige verzorgingstips bij (in samenwerking met www.mooiwatbloemendoen.nl).

selinesteba.com - Bloemenmeisjes_WaldorfAstoria_MG&RebekkaMell_120.jpeg

De 8 Bloemenmeisjes van 2018. Voor iedereen werd er door Mooiwatbloemendoen.nl een persoonlijke bloem uitgekozen, deze was verwerkt in een bloemenkroon die we allemaal op kregen. Voor mij was het de witte roos, puur en zacht (goed passend bij de stijl van mijn blog), maar tegelijkertijd ook krachtig en de koningin onder de bloemen ;-)

Vers voorjaar

Om de lente goed in te luiden kreeg ik afgelopen week mijn eerste boeket van Mooiwatbloemendoen.nl thuisgestuurd. Een bos vers voorjaar bestaande uit Ranonkels, Anemonen en Leucospermum. Heerlijk zo'n cadeautje en niets zo fijn als werken met bloemen, het is zulk dankbaar stylingmateriaal. Bovendien, de lente verdient het inmiddels wel om gevierd te worden! 

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen01.JPG

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen05.JPG

Het bloemenrecept

Zelf zo'n boeket samenstellen is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even weten welke soort je moet hebben. Bij de bloemist is de Ranonkel en Anemoon zeker te krijgen, mocht de Leucospermum er niet zijn, deze kun je natuurlijk ook vervangen voor een andere tropische bloeier. De takjes vullen het boeket verder op en maken het wat hoger en losser. Met de naderende Paasdagen is het ook leuk het boeket op te vullen met takjes van bijvoorbeeld de krulhazelaar.

1. De Ranonkel 
Een elegante bloem en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Omdat de blaadjes zich openen, komt het hart van de bloem mooi naar voren. In de Victoriaanse tijd gaf je iemand een bos ranonkels met de tekst: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Niet gek dat de bloem dus symbool staat voor charme. 

Verzorgingstips: snij de bloemen schuin af en zet ze in een schone vaas, met schoon water en een klein beetje bolbloemenvoedsel. Niet teveel water in de vaas, daar kunnen de harige stelen niet tegen. Ranonkels zijn gulzige drinkers, dus regelmatig bijvullen die vaas. 

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen10.JPG

2. De Anemoon
Een vrolijke bloeier met een donkere hart en lichte blaadjes. Deze bloem heeft een hoop liefde te geven, want deze staat voor: ik wil graag bij je zijn. Er bestaat ook een mythe over deze bloem, Anemona zou een nimf zijn geweest aan het hof van de godin Flora. Volgens de sage werd Floras Zephyr, de god van de wind, verliefd op Anemona waarop de jaloerse godin haar in een bloem veranderde.

Verzorgingstips: snij de bloemsteel een stukje schuin af, zet de bloem in een schone vaas op een klein laagje water. Vul de vaas regelmatig bij, Anemonen lusten wel een slokje. 

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen12.JPG

3. Leucospermum
Een tropische bloem, uit het zonnige Zuid-Afrika. De eerste indruk is wellicht wat stekelig, maar de spelden die je ziet zijn eigenlijk onschuldige sprieten. Het blad is bedekt met een dunne waslaag, als bescherming tegen de zoute zeewind.

Verzorgingstips: snij ook bij deze bloem de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas met vers water. Doe een beetje snijbloemenvoeding (het liefst heestervoeding) bij het water en vul de vaas regelmatig bij met schoon kraanwater. Let er op dat er geen blad in het water hangt. 

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen11.JPG

Lente in huis

Het leuke van verrast worden met bloemen is dat je combinaties kunt uitproberen die je zelf misschien niet snel gekozen zou hebben. Neem nou de oranje tinten in dit boeket, een kleur die ik in de bloemenwinkel meestal laat staan, zonde, want het komt juist heel goed tot zijn recht bij de lichte en natuurlijke tinten van mijn interieur. Verrassend! 

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen07.JPG

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen09.JPG

Extra lang genieten

Ben je het boeket zat (kan ik me niet voorstellen) of raken sommige bloemen een beetje uitgebloeid? Deel het eens op in kleinere delen, zo lenen de lange bloemen zich prima voor kleine vaasjes (leuk in verschillende hoogtes op de kast of een dienblad) en kunnen de takken ook dienst doen tijdens de Paasdagen. Zo geniet je gewoon nog wat langer van de lente. 

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen14.JPG

selinesteba.com - mooiwatbloemendoen15.JPG

Vind je het leuk dat ik wat vaker ga bloggen over bloemen in huis? Laat het me weten in een reactie, ik ben benieuwd. Ook naar je boeketcreatie trouwens.

Gerelateerde artikelen:

- 5 x bloemen in mijn huis

- Waarom een mens nooit genoeg vazen kan hebben


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.