Waarom een mens nooit genoeg vazen kan hebben

Volg je me ook op Instagram? Dan heb je vast wel eens gezien dat ik altijd wel ergens bloemen heb staan. Een klein takje of een grote bos: met bloemen maak je sfeer en je wordt er ook nog eens hartstikke vrolijk van. Mijn schuur puilt inmiddels uit van de accessoires, en daarvan is het grootste gedeelte vaas: wit, gekleurd, van glas of keramiek ... vriendinnen hebben er wel eens verlekkerd rondgelopen, zoals wanneer je een inloopkast vol kleding en schoenen laat zien. Tja, het is inderdaad net een klein winkeltje.

Toch zwicht ik elke keer weer voor een nieuw exemplaar. Mijn man vraagt zich soms herhaaldelijk (en hardop) af waarom die verzameling toch steeds aangevuld moet worden. Die reden is heel simpel: van vazen kun je er nooit genoeg hebben. Daarom was mijn antwoord meteen JA toen fonQ me vroeg of ik wat modelletjes uit wilde proberen in huis. En dat daar echt niet altijd hele bossen bloemen in hoeven te staan (leeg zijn ze net zo mooi) laat ik hieronder zien. Met 4 decoratie-ideeën waar je zelf direct mee aan de slag kunt.

selinesteba.com - vazen inspiratieJPG

De kleurtjes, het houten detail, de vorm ... en deze Bloomingville vaasjes worden nog leuker als ik vertel dat het een setje is! 4 schatjes die je samen of los van elkaar kunt gebruiken, met of zonder bloempje. 

selinesteba.com - vazen inspiratie.JPG

De truc van het stapeltje boeken: een ideale basis voor welk stylinghoekje dan ook. Het geeft zo'n stilleven als dit net even wat meer body. Kies voor lichte kaften (dat zorgt voor rust) of draai de kaften naar de achterkant. En let meteen even op de drie eenheid, mijn persoonlijke styling favoriet. De gele bolletjes heten Craspedia (ook wel trommelstokjes) en blijven heeeeeel lang goed (én geel). 

selinesteba.com - vazen inspiratie.JPG

Het zwarte vaasje steekt mooi af bij de andere pasteltinten (zie boven), maar is ook prima los te gebruiken. Ik zette 'm in een wit draadmandje, voor de zwartwitte poster. Geeft een stoer grafisch gevoel. En dan het geel van de bolletjes, dat komt - hoe subtiel ook - terug in de kaft van het boek. 

selinesteba.com - vazen inspiratie.JPG

Size does matter! Een echte statement vaas deze Zeppelin van BePureHome. Het grijze gerookte glas past goed in een stoer én een lief interieur. En hoewel 'ie leeg prachtig kan shinen, is 'ie gevuld met een enkele (gedroogde) tak ook heel stijlvol. 

selinesteba.com - vazen inspiratie.JPG

Deze XL vaas staat op mijn slaapkamer, want die sla ik niet over als het op bloemen en vazen aankomt. 

selinesteba.com - vazen inspiratie.JPG

Last but not least: dit sfeermakertje Van Bloomingville in pastelroze kleur. De 'vouwen' lijken wel wat op een origami kunstwerk. Extra fijn: de matte afwerking van het fijne porselein. Op mijn ladekastje in de woonkamer zorgt de frisse kleur meteen voor een Scandinavisch sfeertje. Vooral in combinatie met friswit en de houten details. 

Groentip: knip een klein takje van het groen af en hang dit met maskingtape (papiertape) aan de wand.

Hebben?

Eén van deze vazen kopen? Ze zijn allemaal te bestellen via de website van fonQ.nl. En in de meeste gevallen geldt: voor 24:00 besteld is de volgende dag al in huis! 

Welke vaas zie je wel in jouw eigen huis staan? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.