Snelle style-boost met de orchidee

Bij het woord orchidee denk ik aan een vrolijke bloeier in een bloempot bij mijn oma op de vensterbank. Niets mis mee, maar wist je dat deze beauty ook als snijbloem in een vaas kan? Ik nam de proef op de som en gaf mijn huis een snelle style-boost met 3 orchidee soorten. (in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl

selinesteba.com - orchidee01.jpg

Niets zo veelzijdig als de orchidee. De bloem is er in hele veel verschillende kleuren: van poederige pastels tot zenwit en van dieppaars tot candy roze, voor iedere woonstijl is er een passende orchidee. Er zijn zelfs soorten met tijgerprints, koeienvlekken en streepjes! 

Zoveel soorten, zoveel keuze
Er zijn wel 25.000 verschillende orchidee sorten, maar bij de bloemist vind je vooral de tropische varianten. Je hebt ze in een pot, maar ze kunnen dus ook prima op een vaas. Ik kreeg 3 soorten thuis gestuurd: de Cymbidium, de Vanda en de Phalaenopsis.  

selinesteba.com - orchidee02.jpg

2-in-1 
De lange takken van de Cymbidum en Phalaenopsis staan op een flinke flesvaas, zo lijken de bloemen nog ranker en sierlijker. De kortere Vanda's heb ik in een klein vaasje gezet. Door de vazen bij elkaar te zetten blijft het een geheel en heb je eigenlijk twee boeketten in één. Ik vind de combinatie van wit, zachtgroen en sprekend paars een hele mooie! En dan die paarse Vanda's: de kleine vlekjes op de bloemblaadjes geven ze net even dat extra va-va-voom

- Over stijlvol gesproken: de orchidee was de lievelingsbloem van first lady Jacky Kennedy - 


selinesteba.com - orchidee03.jpg

Een bloem en een kus
Behalve de looks, heeft de orchidee ook een mooie betekenis. De bloem staat voor zuivere vriendschap, door een vriend of vriendin orchideeën te geven laat je zien dat je de vriendschap waardeert en respecteert. De Brazilianen gaan nog een stapje verder: als zij de orchidee cadeau geven krijg je er voor iedere bloem een kus bij.

selinesteba.com - orchidee04.jpg

selinesteba.com - orchidee05.jpg

(bron: in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl)

Gerelateerde artikelen:

- In herfstsferen met de witte roos

- Deze bloemen doorstaan een hittegolf

- Met deze bloemen haal ik het voorjaar in huis


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.