Deze bloemen doorstaan een hittegolf (en zo combineer ik ze in mijn interieur)

Leuk hoor bloemen. Maar met die tropische temperaturen van afgelopen weken denk je wel twee keer na voordat je fleurig boeket in huis haalt. Zonde, want bepaalde bloemen doen het juist prima tijdens warme dagen. Dit kleurrijke boeket is hittegolf-proof én past prachtig in mijn naturel interieur, kijk maar. (in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl)

selinesteba.com - zomerboeket3.JPG

Delphinium

De romantische bloemenpluimen van Delphinium (ook wel ridderspoor) hebben wel wat weg van kleine belletjes. Ze steken enthousiast overal bovenuit, maar zijn tegelijkertijd ook fijn en luchtig. Met een klein beetje fantasie zul je zien dat de knop van de bloem lijkt op een dolfijn, vandaar de naam.

selinesteba.com - zomerboeket4.JPG

Betekenis
De vaak blauwgekleurde bloem symboliseert waarheid en bescherming, maar ook gehechtheid in de liefde. Ben je er klaar voor om samen met iemand verder te gaan? Koop een bos van deze bloemen en seal de deal ;-)

Allium

Wie had ooit kunnen denken dat uien zo mooi konden zijn. Ja, de Allium is echt lid van de uienfamilie en kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol vol kleine bloemetjes. Bang voor een penetrante uiengeur hoef je niet te zijn, pas als je de statige dikke stelen beschadigt ga je ze ruiken. Na het schuin afsnijden dus meteen in het water zetten. Er zijn zo'n 300 verschillende soorten die allemaal in de zomer bloeien en lekker lang staan, eindeloos zelfs als je ze droogt. 

selinesteba.com - zomerboeket6.JPG

Wist je dat ...
uien een hoge bijgeloofwaarde hebben? De sterk geurende soorten werden graag ingezet om onheil, ziekten en heksen buiten de deur te houden. Handig, je weet maar nooit ... 

Gladiool

Groots en meeslepend, zo kunnen we de gladiool wel noemen. Deze held gaat graag de hoogte in en valt op door de bloemen die aan weerszijden van de stengel groeien, dubbel genieten dus! De bloem is er in paars, wit, oranje, rood, roze of creme, altijd wel een kleur die bij jou past. De betekenis van de gladiool is nogal heroïsch, de naam komt van het Latijnse gladius, wat zwaard betekent.

selinesteba.com - zomerboeket5.JPG

Betekenis
De gladiool staat voor kracht, overwinning en trots. In de Romeinse tijd vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen. Als een gladiator won, werd hij bedolven onder de gladiolen. Anno nu zien we het nog steeds in de wieler- en wandelsport: eenmaal over de finish worden deelnemers overladen met deze bloemen. 

Bloemenmeisje 2018

Een eretitel die ik samen met 7 andere bloemenmeisjes toebedeeld kreeg tijdens een koninklijke middag bij een heuse inauguratie. Mijn taak? Iedereen laten zien hoe je huis opfleurt van bloemen, ongeacht woonstijl én seizoen.

Op de website van Mooiwatbloemendoen.nl vind je heel veel inspiratie over Bloemen&: eten, mensen, eropuit, fashion, wonen en natuurlijk de verzorging van je bloeiers. Ook handig: de bloemenwijzer, met handige weetjes, tips en trics voor allerlei soorten bloemen.

selinesteba.com - zomerboeket2.JPG

Gerelateerde artikelen:

- Met deze bloemen haal ik het voorjaar in huis

- 5 ideeën met bloemen


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.