In herfstsferen met de witte roos

Oktober is de maand van de roos, en laat dat nu nét de bloem zijn die aan mij werd toebedeeld bij de benoeming tot Bloemenmeisje van 2018. En omdat oktober ook de start van de herfst betekent, ging ik aan de slag met een witte roos in een najaarssferen. Want dat kan prima, kijk maar! (in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl)

selinesteba.com - witte roos 02.JPG

Ze wordt ook wel gezien als de Koningin onder de bloemen en dankt deze eretitel aan het wereldwijde succes als 'mooiste meisje van de klas'. De roos past in ieder boeket, in ieder interieur en bij elke persoon. De hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen, de doorns geven aan dat liefde niet altijd over rozen gaat. Ik ging voor een witte variant, maar er zijn nog veel meer kleuren, allemaal even mooi en allemaal met een eigen bijzondere betekenis. Dus geef je iemand deze bloem cadeau, check dan even wat je er precies mee zegt ;-) 

Rood
Staat voor liefde en respect.

Wit
Echte liefde, puurheid, waardigheid en reinheid.

Roze
Brengt geluk, dankbaarheid en zuiverheid.

Oranje
Verlangen, waardering en sympathie.

Geel
Een intieme vriendschap en verbondenheid.

Maar ook combinaties van kleuren en soorten bloemen hebben een betekenis. Wist je bijvoorbeeld dat je met een witte en rode roos samen de wens uitspreekt om altijd samen te zijn. Rozen in een boeket symboliseren vaak dankbaarheid en met één roos in een groot boeket zeg je: 'jij bent de ware voor mij'. 

selinesteba.com - witte roos 04.JPG

Ook voor het najaar

Misschien associeer jij een witte roos eerder met de lente of de zomer, maar ook voor het najaar kun je prima uit de voeten met deze bloem. Zelf ben ik niet zo van de gestileerde rozenboeketten, daarom combineerde ik de mijne met een heel fijn takje groen en een stoere bes.

selinesteba.com - witte roos 05.JPG

Het fijne aan de witte roos is dat ie eigenlijk in iedere woonstijl past, dus ook in mijn lichte interieur. Vooral de mix met de grote bes en dat fragiele takje groen vind ik heel tof. De kleuren komen terug in de kussens en de wanden, maar steken ook mooi af bij de grijze bank en het kleed. De vaas hield ik bewust wit, die mag niet teveel afleiden van de bloem vind ik. 

selinesteba.com - witte roos 03.JPG

Van zo'n mooie roos wil je natuurlijk lekker lang genieten. Hierbij wat verzorgingstips, om ervoor te zorgen dat deze queen zo lang mogelijjk verleidelijk blijft:

- maak de vaas goed schoon en zorg altijd voor fris water

- voeg snijbloemenvoeding toe aan het water 

- Snijd de stelen 3-5 cm schuin af met een scherp mesje

- Laat de doorns zoveel mogelijk aan de steel zitten

- Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater

- zet rozen niet op de tocht, bij de verwarming of naast de fruitschaal

 

Bron: in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.