Dit zijn de nieuwste woontrends met planten

Planten zijn HOT. We vinden ze terug op kleding, behang, stoffen en servies: kortom, de natuur blijft een belangrijke inspiratiebron voor veel mode- en interieurontwerpers. Niet zo gek dus dat de nieuwste woontrends bol staan van het groen. Zelf ook aan de slag met planten? Ik licht de drie belangrijkste woontrends met planten voor je uit. (in samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl

Trend 1: Romance 3.0

Less is more? Niet als het aan deze trend ligt. Door de aantrekkende economie en de groeiende welvaart mogen we heerlijk uitpakken. In de decadente trend Romance 3.0 spelen rijke kleurencombinaties, grote bloemvormen en exotische vormen een belangrijke hoofdrol. Mix zachte kleuren met fluwelen details en grove met verfijnde structuren. En vergeet vooral de bloemen en planten niet ... heel veel bloemen en planten. 

selinesteba.com - Moodboard Romance 3.0.jpg

(Gouden lamp: Tom Dixon Etch | groen/witte glazen vaas: Tapio Wirkkala voor Venini | geborduurd leren jasje en rok: Gucci | jasje, rok, tas en sieraden: Dolce & Gabbana | kussen marble oudroze: Hinck Amsterdam)

Het groen
Planten die goed passen bij deze trend zijn de Medinilla en de Polkadot Begonia. De Medinilla heeft een exotisch tintje en is voorzien van sierlijke golvende bladeren en grote roze bloemen. Behalve mooi is deze kamerplant ook heel slim, je ziet namelijk precies hoe 'ie zich voelt. Zijn de bladeren en knoppen donker van kleur? Dan heb je teveel water gegeven. Hangen de bladeren licht? Dan mag er extra water in de pot. De Polkadot Begonia is een echte hit op Instagram. De naam zegt het eigenlijk al: de tweekleurige bladeren hebben iconische witte, bijna zilveren stippen. Met wat zon en licht heb je al snel een blije Polkadot Begonia, deze dame houdt wel van warmte. 

Trend 2: Re-Assemble

We ontwikkelen ons in een razendsnel tempo, wat vandaag nieuw is, is morgen alweer oud. Bij de Re-Assemble trend staat creativiteit centraal, je interieur als driedimensionale collage, waarin eigenlijk alles kan. Mix kleuren, prints, grafische patronen, verschillende materialen en speelse dessins. Combineer oud met nieuw, verf een kastje knalgeel of ga voor een echte blikvanger in je interieur. Het leuke van deze trend is dat er geen regels zijn, doe waar jij je goed bij voelt. 

selinesteba.com - Moodboard re-assemble.jpg

(Patchwork boots: Dior | Alphabeta lamp ontworpen door Luca Nichetto: HEM | Rag chair door Tejo Remy: Droog)

Het groen
De Orchidee en de Codiaeum zijn met hun uitgesproken vormen en kleuren de ideale toevoegingen aan deze trend. Zo is de Orchidee er werkelijk in alle mogelijk denkbare varianten: met stippen, strepen, randjes, puntig of juist rond. Er zijn meer dan 25.000 verschillende soorten, dus daar zit er vast eentje tussen. Zet de Orchidee op een lichte plaats en vermijd felle zon in de zomer. Dompel de wortels iedere 7 tot 10 dagen onder in water en geef in de winter een keer per maand orchideeënvoeding. De Codiaeum heeft vlammende groene, gele, oranje, rode en soms zelfs paarse bladeren. Met zijn opvallende nerven en spannende spikkels kun je deze plant in klein formaat of als grote blikvanger een plekje in huis geven. De Codiaeum houdt van indirect (zon)licht, en heeft liever geen natte voeten ... eh wortels. Sproei eens per week de bladeren om nog langer van deze beauty te genieten. 

Trend 3: Punk rebooted

Vast niet iedereen zit erop te wachten om alle remmen los te gooien, maar een beetje punk in je leven is best lekker op z'n tijd. Punk Rebooted is ruig, met scherpe vormen en industriële materialen. Denk dominant, ruig, met een agressieve uitstraling – één groot protest. Ook het onverwachte is kenmerkend voor deze trend: scherpe randen of juist een ruw oppervlak, iets nieuws dat oud lijkt of bij elkaar gezet. Wat je ook laat zien, alles lijkt een eigen verhaal te hebben, een felle mening.

selinesteba.com - Moodboard Punk Rebooted.jpg

(Dames rugzak: Off-White | Smoke Chair – Fauteuil ontworpen door Maarten Baas: Moooi | Lolo Palazzo kroonluchter: Laurence van Seventer)

Het groen
Stevige punten, wilde kronkels en soms wat prikkelbaars. De vetplanten zijn succulenten en hebben het vermogen om vocht op te slaan. De belangrijkste regel als het om groen gaat - water geven - hoeft hierbij dus niet gevolgd te worden. De kleuren zijn donker, ze vragen om aandacht en steken af tegen de omgeving. Ga voor een puntige grote cactus of een exotische kamerplant. De Parapluplant, met zijn lange stengels en spitsvormige bladeren, doet zijn naam eer aan. Houd je de grond goed nat dan is deze niet stuk te krijgen. 

Bron: in samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl

Welke van deze 3 trends is jouw favoriet? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.