Liefde voor mijn nieuwe Muuto design stoel

Een beetje pronken mag best, toch? Dat is dus precies wat ik nu ga doen, want man o man wat ben ik verliefd op mijn nieuwe Muuto designstoel. De Visu Loungechair is een ontwerp van Mika Tolvanen en is de perfecte mix tussen eenvoud, vakmanschap en een sterke persoonlijkheid. Owja, hij zit ook nog heerlijk. En tja, voor zo'n aanwinst gooi in de boel met alle liefde om. (in samenwerking met Mister Design)

Kleur bekennen

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair01.JPG

Hij stond al een tijdje op de wensenlijst, maar weet je, op de plek waar ik 'm in mijn hoofd al zag staan stond op dat moment nog een prima stoel. En ze zagen me thuis al aankomen ... weer wat anders. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus 'opeens' stond ik voor de keuze: welke kleur wordt het dan? Tja, dat was nog een lastige, want de Visu Lounge Chair is verkrijgbaar in de vier kleuren grijs, saliegroen, zwart en naturel eiken. Ga daar maar eens uit kiezen, ze passen allemaal in mijn interieur! Maar omdat ik zelf ook wel inzag dat vier stoelen wat teveel van het goede zou worden, ging ik na lang dubben toch voor naturel eiken. 

Kill your darlings

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair04.JPG

Ach, over iedere kleur was wel wat te zeggen, de saliegroene heeft zo'n poederige tint die overal bij past. Maar aangezien ik de groentinten tijdens de laatste grote schilderupdate de deur heb uitgedaan, leek me het een beetje een vreemde eend in de bijt. Dan zwart, vind ik fijn in combinatie met hout en wit. Maar als ik om me heen kijk komt er al flink wat zwart terug in huis, zo'n blikvanger in zwart vond ik net wat teveel van het goede. En toen kwam het 'kill your darling' moment, want die poedergrijze kleur sprak me ook wel heel erg aan. Deze grijstint is zacht en stoer tegelijk, dat wil zeggen: makkelijk te combineren en tijdloos. Toch had ik nét wat meer met de eiken variant. Ik heb wel even flink getwijfeld, vooral hoe 'ie zou combineren met mijn eikenhouten vloer en de andere houten meubels. Maar toen ik de doos openmaakte dacht ik meteen: YES! 

Loungen maar

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair08.JPG

Maar dan, een nieuw meubel ... dat betekent husselen, schuiven en veranderen. Heerlijk om te doen, als je er de tijd voor hebt. Gelukkig had ik van te voren al bedacht waar ik mijn nieuwe designstoel (ongeveer) wilde hebben. De stoel die eerst in de woonkamer stond heeft een plekje op zolder gekregen. Helemaal niet afgedankt, op zolder hebben we een fijne chillplek gemaakt waar deze stoel misschien nog wel beter tot z'n recht komt dan beneden. De nieuwe Visu stoel is lekker laag en loungie. Prettig, want zo kijk je over de stoel heen en oogt de zithoek, ondanks de losse meubels,  niet vol en rommelig. De kleur werkt hierbij ook mee, waar ik eerst nog huiverig voor was pakt juist heel goed uit: de stoel gaat op in de ruimte, zonder dat 'ie verdwijnt. Hij lijkt gemaakt voor de houten vloer en vormt een prachtig contrast bij de rest van mijn meubels. Omdat we een 3-zits bank hebben (met een losse hocker erbij) vind ik een stoel in het zitgedeelte echt wat toevoegen. Op dit moment staat 'ie recht tegenover de bank, maar de plek wisselt nogal eens. Gelukkig is 'ie lichtgewicht, dus gemakkelijk te verplaatsen, zelfs voor de kinderen. 

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair09.JPG

Vorm en functie

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair07.JPG

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair05.JPG

Met zijn totale breedte van 60 cm, een diepte van 51 cm en een zithoogte van 40 cm is de Visu Lounge Chair geen kleintje te noemen. Met recht een loungestoel, zonder dat je helemaal onderuit gezakt zit. Aan het zitcomfort moest ik eerst even wennen, hij is wat harder en gladder dan de vorige, maar de stoel is zo gevormd dat je lichaam er perfect in past en je als vanzelf een comfortabele houding aanneemt. Inmiddels hebben er al flink wat mensen ingezeten en of ze nu lang, kort, breed of smal waren, iedereen was het erover eens dat 'ie heerlijk zat. Zelfs over het functionele deel is goed nagedacht: in de verpakking zitten speciale vloerglijders die je gemakkelijk op de pootjes klikt. Geen gedoe met viltjes die eraf schuiven dus, ideaal! 

selinesteba.com - Muuto Visu Loungechair03.JPG

Conclusie

De titel van mijn blog zegt al genoeg, ik ben verliefd op mijn nieuwe stoel. Vorm en functie wisselen elkaar perfect af in dit ontwerp en door de organische vormen zit 'ie fijn, je lichaam past er perfect in. De lage zit, ronde vormen en ranke poten zorgen ervoor dat het een luchtig meubel blijft, die in dit geval perfect samengaat met mijn lichte houten vloer. Kortom, een echte blikvanger die niet meteen alle aandacht opeist. 

Muuto?

In 2007 werd het Deense Muuto opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam Muuto is afgeleid van het Finse woord 'muutos', wat verandering of nieuw perspectief betekent. En dat is precies waar het bedrijf naar streeft: de rijke Scandinavische design geschiedenis weer op de kaart zetten en daar nieuwe hoofdstukken aan toevoegen. Een missie die goed geslaagd is, Muuto is inmiddels stevig geworteld binnen de Scandinavische designwereld, werkt met grote namen uit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken en heeft ook buiten Scandinavië een grote fanbase.

Gerelateerde artikelen:

- De plantenstandaard: terug van weggeweest

- De ideale eetkamerstoel: 4 tips om rekening mee te houden

- 5 tips voor een Scandinavische look in huis

 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.