De plantenstandaard: terug van weggeweest

Waren de macramé hangers, keramieken hangpotjes en indoor plantenbakken in de jaren 70 al niet aan te slepen, ook vandaag de dag gaan we graag de hoogte in met groen. En dat retro niet stoffig hoeft te zijn bewijst het Deense Ferm Living wel met deze minimalistische design plantenstandaard. Fijn, want door met niveauverschillen te spelen maak je heel gemakkelijk speelse hoekjes in huis. Voor MisterDesign probeerde ik de Plant Stand Large mét Hexagon Pot thuis uit en verzamelde ik wat van mijn planten voor een natuurlijk binnentuintje. 

selinesteba.com - Ferm Living Misterdesign.JPG

De standaard en pot zijn apart van elkaar te bestellen, maar om mij toch de complete ervaring te geven stuurde MisterDesign ook de Ferm Living Hexagon Pot mee. Een zeshoekig ontwerp gemaakt van massief messing, een echt zwaargewicht. De metaalsoort zorgt voor een warme look, maar is door de (in dit geval) matte finish niet te overheersend. Alleen de verpakking van de pot is al een cadeautje: helemaal op z'n Ferm's in een strakke kartonnen doos met speels streepjesdessin. 

Tip: ook de standaard met de pot combineren? Bij de Large plantenstandaard wordt de XL Hexagon aangeraden, die valt er het mooiste in. 

selinesteba.com - Ferm Living Misterdesign.JPG

De standaard is gemaakt van gepoedercoat staal en bestaat eigenlijk uit niets meer dan 3 stukken stevig ijzerdraad. In de lucht komen de drie stukken samen waar ze een 'bakje' vormen voor de pot. Ik heb 'm gecombineerd met de Hexagon pot, maar een eigen variant erop zetten kan natuurlijk ook. 

selinesteba.com - Ferm Living Misterdesign.JPG

Vooral de mix van het strakke frame en de messing pot vind ik een mooie. De zwarte kleur steekt extra goed af bij mijn spierwitte wanden. Het goudkleurige matte metaal zorgt juist voor een sfeervolle touch en gaat heel goed samen met het lichte onbehandelde hout wat je veel in mijn interieur terugziet. En heb je geen groen vingers? Deze standaard is een design accessoire op zich: die is zelfs niet gevuld nog mooi om naar te kijken. 

selinesteba.com - Ferm Living Misterdesign.JPG

Omdat 'ie zo mooi in het plaatje past ... mijn kat was niet erg onder de indruk van de nieuwe aanwinst. Hij laat al het groen in huis gelukkig met rust. Maar ik kan me voorstellen dat zo'n standaard ook een handig idee is als je katten hebt die wel graag met de planten spelen. Door het hogerop te zoeken komen ze er toch wat lastiger bij. 

selinesteba.com - Ferm Living Misterdesign.JPG

Ferm Living?

Zag het levenslicht omdat oprichtster Trine Andersen een gat in de markt ontdekte nadat ze zelf aan de slag ging met het ontwerpen van haar ideale muurdecoratie. Inmiddels is Ferm Living al meer dan 600 ontwerpen verder en verkopen ze behalve muurdecoraties ook kussens, behang, dekbedovertrekken en kinderartikelen. Typisch Ferm zijn de grafische prints en vrolijke kleurencombinaties, waarbij pastellen, natuurlijke tinten en zwart-wit met elkaar gecombineerd worden. 

Wat vind jij van deze Ferm Living plantenstandaard? En staat er bij jou thuis ook groen 'op stand'? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.