Zo zorg je voor een Pinterest-waardige tuin

De tijd van onkruid wieden, plantenpotten schoonmaken en tegels schrobben is weer aangebroken. Alles om van je tuin of balkon een summer (én Pinterest)proof paradijsje te maken en daar heerlijk lang van te kunnen genieten. Maar hoe zit dat met de styling? En welk item mag er deze zomer echt niet ontbreken? Een lesje stylen als een Pinterest pro. (in samenwerking met fonQ)  

Slim stylen 

Misschien ken je ze wel: de prachtig afgestylede hoekjes in de tuinen (of op de balkons) van interieur junkies, stylisten en Pinterest pro's. Een onbegonnen zaak? Welnee! Zelf heb ik ook geen bijzondere tuin (want de keuze van de vorige bewoners en niet helemaal mijn tegel), maar met wat slimme stylingtrucs, indeeltips én een opvallend key-item zorg ik voor een woonkamergevoel op eigen terras. Hoe dat zit? Nou zo:

1. Leg een tuinkleed neer

selinesteba.com - fonQ tuin inspiratie 01_3f3.jpeg

Zoals ik hierboven al aangaf, de bestrating in onze tuin lag er al en is niet helemaal mijn smaak. De grote vierkante tegels zijn bijna niet gezellig te krijgen. Gelukkig bestaat er zoiets als een tuinkleed. Ik heb er inmiddels twee en gebruik ze de hele zomer door. Wat betreft prints kan het me niet gek genoeg. Binnen houd ik het rustig, buiten mag het best wat meer knallen. Bovendien, zo'n kleed zorgt meteen ook voor een knus afgebakend hoekje en laat alle losse elementen aanvoelen als een geheel. 

Tip: leg de kleden deels over elkaar heen voor een speels patchwork effect.

2. Zorg voor een goede lounge stoel

selinesteba.com - fonQ tuin inspiratie 02.jpeg

Lekker zitten in de tuin is voor mij heel belangrijk. Maar net zoals je niet elke dag hetzelfde wilt eten, heb ik ook niet iedere dag dezelfde zitbehoefte. Bij goed weer haal ik in het weekend de kussens uit het tuinhuisje en leg ik alles op de grote loungebank, maar daar heb ik niet altijd zin in. Daarom zou ik iedereen een goede loungestoel aanraden. Zo eentje die altijd voor klaarstaat en waarin je die eerste prille zonnestralen van de dag kunt meepikken of juist nog even geniet van de avondzon. In de Jane loungestoel van WOOOD kan dat. Hij is licht van gewicht, kan het hele jaar buiten staan (maar misstaat ook niet in de woonkamer) en het allerbelangrijkste: hij zit heerlijk. De zitting is als een kommetje dat zich meteen om je heen vormt. En met een goed kussen erin blijf je helemaal lang zitten. Het fijne van zo'n losse stoel: je draait gemakkelijk met de zon of schaduw mee. De combinatie zwart en draadwerk zorgt voor een mooie mix tussen de bohemian en Scandinavische woonstijl, daar kun je alle kanten mee op. Nog een voordeel van deze stoel: hij is laag, waardoor 'ie ook prima in een wat kleinere tuin past. Het feit dat de stoel opengewerkt is en slanke pootjes heeft zorgt er weer voor dat 'ie luchtig en verfijnd blijft. 

3. Denk aan de styling 

selinesteba.com - fonQ tuin inspiratie 04.jpeg

De basis is gelegd, tijd voor de finishing touch. Want die echte Pinterest look kun je gemakkelijk nadoen door slim om te springen met de styling. Zo mogen kussens en kleden niet ontbreken. Speciale buitenkussens zijn echt niet altijd nodig, bij goed weer neem je gewoon je favorieten van binnen mee! Ik vind het zwartwitte HK Living kussen met zigzagpatroon heel goed passen bij dit sfeertje. Normaal gesproken ligt 'ie op de hocker in de woonkamer (zie hieronder), maar als de zon schijnt gebruik ik 'm graag in de stoel buiten.

selinesteba.com - fonQ tuin inspiratie 05.jpeg

Normaal gesproken ligt het HK Living kussen binnen, maar bij goed weer gaat 'ie gewoon onder de arm mee naar buiten.  

Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit zwart en wit, het past overal bij en steekt mooi af bij het verse groen. Alleen zwart en wit vind ik zelf wat te kil, daarom heb ik ook natuurlijke materialen toegevoegd in de vorm van een zeegras poefje en twee rieten dienbladen. Als extra accentkleur ging ik voor zachtgroen, dit komt terug in de gieter, de plantenpot en het tuinkleed. 

4. Vergeet de verlichting niet

selinesteba.com - fonQ tuin inspiratie 03.jpeg

Binnen maak je het gezellig door sfeerverlichting aan te doen of kaarsen aan te steken. Dat kan buiten natuurlijk ook! Om dat echte buitenkamer gevoel te creëren is tuinverlichting onmisbaar wat mij betreft. Geen elektra in de tuin? Er zijn tegenwoordig veel buitenlampen die werken op zonnecellen of batterijen, ideaal dus. Ik hing een (waterdicht) verlichtingssnoer op boven mijn zithoekje. Dit zorgt 's avonds voor gezellig en functioneel licht en is overdag leuk om naar te kijken. Ook mooi meegenomen: zo'n verlichtingssnoer zorgt voor een extra knus 'hoekjes' gevoel.  

Zin gekregen om met jouw tuin aan de slag te gaan?

Je ziet maar, heel veel moeite hoeft het niet te kosten. Zorg voor een goede stoel, knusse kleden, fijn licht en zachte kussens and you're good to go! En spreekt die tikkeltje stoere stijl voor in de tuin of woonkamer jou wel aan? Laat je dan inspireren door de eigentijdse collectie van het Nederlandse Woood. Van binnen- en buitenmeubels tot spiegels en kandelaren en alles ertussenin. En ook fijn: altijd prettig geprijsd en snel in huis. 

NB.
Voor dit artikel ging ik een samenwerking aan met fonQ, de stoel en het kussen waren onderdeel van deze samenwerking. Als ik een product review op mijn blog spreekt het mij, past het bij mij en mijn stijl en sta ik er dus volledig achter. Mijn menig hierover is dan ook altijd 100% eerlijk.

Gerelateerde artikelen:

- Waarom iedereen een Fatboy tuinkleed zou moeten hebben

- Zo mix ik de Scandinavische en bohemien woonstijl

- VIDEO: fonQ kijkt binnen in mijn huis 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.