Huis op z'n kop voor een nieuwe afvalemmer

Hier thuis zijn we al een tijdje bezig met het scheiden van afval, alleen zat de logica er nog niet helemaal in. Op het aanrecht een prullenbakje voor groenafval, in de voorraadkast een tas voor plastic en dan ook nog een aparte afvalemmer voor het restafval. Dat kon efficiënter vond ik. En met de Bo van Brabantia ook veel mooier! Daar moest alleen wel het hele huis voor op z'n kop. (in samenwerking met fonQ.nl) 

selinesteba.com - Brabantia fonQ Seline Steba 06.JPG

Ik moet eerlijk zeggen, nooit gedacht dat ik zo blij kon zijn met een prullenbak. De Brabantia Bo Touch Bin is echt een cadeautje om te krijgen én te gebruiken. Het begint al bij het uitpakken: persoonlijke boodschappen aan de binnenkant van de doos, een klein foldertje waarin de prullenbak zichzelf voorstelt (ja echt!) en een boekje met tips hoe je Bo snel in elkaar kunt zetten. Is overigens een eitje, de bak is al klaar voor gebruik, je hoeft alleen de poten eronder te klikken en de dopjes te verstellen zodat 'ie stevig staat. 

selinesteba.com - Brabantia fonQ Seline Steba 03.JPG

Het mooie van deze prullenbak is dat je 'm helemaal naar eigen wens samen kunt stellen. Ik wil graag plastic en restafval al in de keuken kunnen scheiden, dus ging voor 2 binnenemmers, maar je kunt ook gaan voor 3 aparte bakken of voor 1 grote. Wij gebruiken de kleine emmer voor restafval en de grotere voor het plastic. Door het plastic apart weg te gooien hebben we automatisch veel minder restafval en is de kleinere emmer dus ruim genoeg voor ons gezin van 4 personen.  

Idee!

Maak afval scheiden nog duidelijker én leuker door boven de afvalemmer aan te geven waar wat weggegooid mag worden. Ik schreef het op het krijtbord achterwand van onze kast. Staat leuk en is meteen ook hartstikke handig. 

selinesteba.com - brabantia-fonq-seline-steba-05.jpg

Voor iedereen die mij al wat langer volgt op Instagram: op de plek waar nu de prullenbak staat, had ik altijd een keukentrolley staan met heel veel spullen erin. Servies, voorraadpotten met havermout, muesli, pitten en kruiden ... tja, en dat werd samen met de prullenbak toch wat veel. Ik ging al die spullen uit het karretje wel 'even' verdelen over de keukenkasten dacht ik. Nou, dat even werd dus een hele middag. Want met elk kastje wat ik opentrok zag ik dat een opruim/schoonmaakbeurt geen overbodige luxe was. Heel veel geschuif, geschrob en verplaats later was ik tevreden. Alles had weer een plek en de trolley ging naar de kamer van onze oudste dochter. Het is even wennen, maar het straalt al zo veel meer rust uit. 

selinesteba.com - brabantia-fonq-seline-steba-07jpg.jpg

Eigenlijk is de Bo een meubelstuk. De pootjes zorgen er niet alleen voor dat 'ie op de perfecte hoogte staat, je kunt er gemakkelijk onder schoonmaken en het lijkt hierdoor net een kastje. Ik ging voor de matzwarte variant, omdat ik het contrast bij onze spierwitte keuken zo mooi vind, maar er zijn nog 7 mooie kleuren om uit te kiezen. 

selinesteba.com - brabantia-fonq-seline-steba-04jpg.jpg

Slim!

Nog iets waar over nagedacht is: de achterkant van de prullenbak is recht, waardoor 'ie strak tegen de wand kan worden gezet en zo niet veel ruimte in beslag neemt. 

selinesteba.com - Brabantia fonQ Seline Steba 02.JPG

Bo is niet alleen mooi om te zien, maar ook uitgerust met allerlei handigheidjes. Zo hoef je maar heel zachtjes op het deksel te drukken om de prullenbak te openen en zijn de binnenemmers er gemakkelijk uit te halen. Ook fijn: bij iedere bak staat meteen al aangegeven welke maat zak erin moet. Brabantia werkt met letters, dus geen gehannes met het onthouden van het aantal liters. Nog een mooi puntje: Bo denkt ook om onze planeet. Bij ieder ontwerp houden ze de herbruibaarheid in gedachten, zodat we bij de volgende generatie op bijna 100% recycling zitten. Zo is Bo niet alleen een slimme oplossing voor de keuken, maar ook voor onze planeet! 

selinesteba.com - brabantia-fonq-seline-steba-01jpg.jpg

Ik kreeg alvast een starterskit met zakken bij mijn Bo. Deze PerfectFit vuilniszak heeft een kleur-en lettercode, zodat je precies weet welke zak in welke bak past. Ze hebben een trekbandsluiting, iets wat ik zelf altijd prettig vind. De zakken zijn wel wat prijziger dan wat ik gewend ben, maar omdat we nu goed scheiden zal ik er waarschijnlijk ook minder zakken doorheen jagen. 

Ook zin gekregen om mooi afval te scheiden?

De Brabantia Bo Touch Bin is verkrijgbaar via fonQ.nl. Kies je kleur en het aantal binnenemmers en you're ready to go. Als jouw favoriet op voorraad is en je voor 23:00 uur besteld, heb je 'm de volgende dag al in huis. 

Gerelateerde artikelen:

- In 6 stappen naar jouw ideale vloerkleed

- Budget stylen: 3 ideeën met 1 stoel

- Zo mix ik de Scandinavische en bohemien woonstijl

 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.