Budget stylen: 3 ideeën met een stoel (en binnenkijken bij mijn vriendin)

Zelf heb ik nog niet zo lang geleden de regel bedacht dat als ik een mooi interieur-item vind, het op minimaal twee of drie plekken in huis gebruikt moet kunnen worden. Dit om impulsaankopen zoveel mogelijk te beperken (lukt niet altijd), maar vooral ons huis een beetje overzichtelijk te houden. De stoelen die fonQ me toestuurden voldoen aan deze regel, ik laat zien hoe je ze op drie verschillende plekken in huis kunt gebruiken. En dan geef ik je ook meteen een kijkje in het superleuke interieur van mijn vriendin. (in samenwerking met fonQ.nl)

Idee 1: aan de eettafel

selinesteba.com - fonQ stoel idee01.JPG

Een open deur misschien, het zijn per slot van rekening eetkamerstoelen, maar het fijne van deze variant is dat 'ie van kunststof gemaakt is (ja echt!) en daardoor extra praktisch is aan tafel. Vette vingers, saus, kruimels: je veegt het er zo vanaf en met een mild sopje zijn ze in een handomdraai als nieuw, wel zo handig. De jadegroene kleur is perfect, de matte afwerking maakt 'm niet van echt hout te onderscheiden. Je schuift ze gemakkelijk bij en je kunt er prima een avondje comfortabel op natafelen. Ook niet onbelangrijk: je hebt al twee van deze stoelen voor € 119,-. En in de categorie designlook eetkamerstoelen is dat echt budgetproof. 

selinesteba.com - fonQ stoel idee03.JPG

Idee 2: naast het bed 

selinesteba.com - fonQ stoel idee04.JPG

Het mooie van deze stoel is dat het een sterk ontwerp is, maar door de open rugleuning toch luchtig aanvoelt. De zitting is recht, waardoor 'ie ook prima te gebruiken is als nachttafeltje naast het bed. 

selinesteba.com - fonQ stoel idee06.JPG

De klassieke lijnen doen denken aan de welbekende Thonet 214 stoel, een ontwerp uit omstreeks 1850 die de manier van inrichten drastisch veranderde. Huizen, restaurants en cafés zagen er opeens compleet anders uit. Ook vandaag de dag blijft de bistro stoel een dankbare inspiratie voor ontwerpers. Ook voor het Nederlandse merk Woood, die deze 2.0 versie van kunststof maakte. 

selinesteba.com - fonQ stoel idee07.JPG

Idee 3: bij een bureau

selinesteba.com - fonQ stoel idee10.JPG

Welkom in het mooie huis van mijn vriendin Irina (volg haar op Instagram via @irinavdhoeve), we zijn praktisch buren, hebben hetzelfde soort huis en vinden vaak dezelfde dingen mooi. Irina is net als ik gek op inrichten, altijd bezig met het opdoen van inspiratie en het maken van leuke hoekjes. Als je hier over de drempel stapt komen zachte pastellen (vooral de grijsgroene variant), wit, licht hout en jaren '60 design je tegemoet. De perfecte achtergrond voor deze stoel dus. Irina is ster in het combineren van kringloopvondsten met design en budgetkoopjes. Vooral de kinderkamers zijn plaatjes, daar komt de stoel dus perfect tot zijn recht. 

selinesteba.com - fonQ stoel idee09.JPG

Het bureau op de kamer van haar oudste dochter vond Irina bij de kringloop en gaf ze met een lik verf een mooi tweede leven. Het kleine kastje is eigenlijk voor de poppen, maar wordt op deze manier een originele opberger voor klein spul. De stoel steekt met de grijsgroene kleur mooi af bij het wit, past goed bij de wandtint en is door de slanke lijnen en de open rugleuning niet te massief bij het bureau. Deze stoel is er trouwens ook in het zwart, voor een wat pittiger accent. 

selinesteba.com - fonQ stoel idee08.JPG

Je ziet, het werkt... bedenk minimaal twee of drie plekken voor een nieuw item en je kunt er naar hartenlust mee afwisselen. Van eetkamerstoel naar bedtafeltje en van bedtafeltje naar zitplaats bij een werkplek. Hartstikke budget vriendelijk! En omdat je deze stoelen in een set van 2 koopt, ben je dubbel slim bezig. 

Ook zin gekregen in nieuwe stoelen?

Of je nu op zoek bent naar een lekkere lounge stoel of toch gaat voor comfortabele eetkamerstoelen: geef je huis wat fonQ en vind jouw favoriet in het uitgebreide woonassortiment. Bovendien, als het product op voorraad is en je plaatst je bestelling voor 23 uur, dan heb je het de volgende dag al in huis. Kun je dus direct aan de slag.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.