Dit is mijn nieuwste HAY aanwinst

Hoewel de feestdagen heerlijk waren, ik het optuigen van de kerstboom echt wel gezellig vind en al die lichtjes best romantisch zijn, moet ik eerlijk bekennen dat ik het niet erg vind dat alles weer achter de rug is. Christmas has left the building, de rust is terug, back to normal. Maar dan ... wat doen we met die rare lege hoek in huis? Het lijkt wel of alles van vóór de kerstboom opeens een stuk minder leuk is. Herkenbaar? Gelukkig kreeg ik mijn nieuwste HAY aanwinst precies op het juiste moment van fonQ en vult het de kale plek perfect op.

selinesteba.com - HAY tafel van fonQ 2.JPG

Misschien was het jullie al lichtelijk opgevallen: de laaste tijd val ik steeds vaker voor minimalistische ontwerpen en kies ik wat kleurenpalet betreft ook regelmatig voor zwart. Hoewel de witte basis blijft en ik ook de warme sfeer van hout niet vergeet vind ik het leuk contrasten op te zoeken met donkere tinten. Dat begon al met de HAY About a Chair, een opvallende blikvanger in de verder lichte omgeving. De zwarte Tray bijzettafel van HAY past er wat mij betreft perfect bij.

selinesteba.com - HAY tafel van fonQ 1.JPG

Het leuke van dit ontwerp is het losse metalen tafelblad wat als dienblad gebruikt kan worden. Handig als je een huis vol mensen hebt of 's avonds een film (met hapjes) op de bank kijkt. Het scheelt en hoop heen en weer lopen en maakt dit tafeltje extra flexibel. Daarnaast heeft het tafeltje de ideale afmeting, het is een vierkant van 40x40 cm, met tafeblad erop is 'ie 44 cm hoog. Ik heb 'm naast mijn tv-kast staan, maar hij doet soms ook dienst als bijzetter naast de bank. Multi-inzetbaar dus.

selinesteba.com - HAY tafel van fonQ 3.JPG

Dan even over de looks. Want dat 'ie praktisch is, dat is mooi meegenomen, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het mooie van dit Deense design zijn de basic lijnen. What you see is what you get, daar hou ik van. De slanke pootjes maken de Tray tafel luchtig en sierlijk, ondanks de donkere kleur en rechte lijnen. Hij past in ieder interieur, of je nu een landelijk, strak, retro of Scandinavisch interieur hebt. Het mooie van HAY is dat de vormgeving uit de jaren '50 en '60 een grote inspiratiebron voor ze is. Ze werken samen met grote namen (er is zelfs een Ikea collectie ontworpen door HAY) en hebben inmiddels een grote collectie meubels en woonaccessoires met flink wat 'klassiekers' (denk aan de houten hand, het Dot kussen of de Lup kandelaar). 

selinesteba.com - HAY tafel van fonQ 5.JPG

Ook fan van dit tafeltje, maar geen liefhebber van zwart? Geeft niks, de tafeltjes zijn er in verschillende kleuren én afmetingen. Wat dacht ja van blauw, geel, grijs, rood, wit of grijs? De tafels zijn ideale bijzetters, maar door er meer te combineren kun je er ook een mooie salontafel van maken. Er is zelfs een variant op koffietafel formaat te koop. Zelfde principe, maar dan in de afmeting 60x60 cm, ben je meteen klaar.

Shoppen?

Ik geef toe, het is best een investering, mijn tafeltje kost € 168,- bij fonQ, maar dan heb je wel een stukje echt én tijdloos Deens design in huis waar je nog jaren plezier van hebt. 

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht wil je dit ook lezen:

Tips voor het uitzoeken van de ideale eetkamerstoel

Deze lamp past perfect in mijn Scnadinavische woonstijl

Zo mix ik de Scandinavische en bohemien woonstijl


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.