Uit eigen archief: 4 weekend DIY's

Zaterdag en zondag: voor mij de perfecte dagen om aan de klus te gaan. En als ik het weerbericht mag geloven (wordt het dan toch wit in Nederland?) brengt dit weekend ons ideaal binnenblijf (dus zelfmaak)-weer. Ik ben eens in mijn DIY archief gedoken en pikte de 4 leukste ideeën die ik het afgelopen jaar maakte eruit. Van kleine tot grote klus, voor ieder wat wils. En omdat ik ze allemaal al eens zelf maakte, vind je een duidelijke stap-voor-stap beschrijving in de posts. Alleen nog even de benodigdheden in huis halen en hup, de handen uit de mouwen. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

1. Knoop je eigen macramé plantenhanger

selinesteba.com - img-0637

Wat touw, een ring en een klein beetje geduld, dat is alles wat je nodig hebt voor deze plantenhanger. En heb je de knooptechniek een beetje onder de knie, dan ben je met een kwartiertje klaar, echt waar! Een stap-voor-stap beschrijving vind je hier

2. Zagen, schroeven en plakken: wandbord voor in de hal (of ergens anders)

selinesteba.com - img-9202

Je hebt er iets meer tijd voor nodig en misschien de hulp van een handige man (of vrouw), maar dan heb je ook wat. Zo'n wandbord is leuk voor in de hal, maar staat ook goed in de keuken of woonkamer. Met houten knopen, een kapstokje en draadmand kun je 'm naar eigen inzicht versieren. Hier lees je precies hoe ik te werk ging. 

3. Kastgrepen van leer

selinesteba.com - img-8084

Al tijden was ik op zoek naar mooie grepen voor de keukenkastjes. Niet te vinden (vond ik), dus besloot ik ze zelf te maken. Van lichtgrijs riemleer. Goed zelf te doen, hoe precies dat zie je hier. 

4. Ikea hack: boekenkast wordt tv-meubel

selinesteba.com - ikea hack by Seline Steba.JPG

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van Ikea, maar soms wil je die basic ontwerpen een beetje verfraaien, wat persoonlijker maken. Dat is precies wat ik deed met deze witte boekenkast. Met licht hout en stoere grepen werd het een unieke tv-kast. De complete uitleg kun je hier vinden. 

Welke van deze 4 ideeën is jouw favoriet?


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.