DIY | Keuken opknappen #2

Julie hadden nog wat van me tegoed. In mijn vorige keukenpost vertelde ik over de leren handgrepen die ik wilde gaan maken voor op de keukenkastjes. Het enige wat ik nog nodig had was stevig lichtgrijs leer, nou dat heb ik gevonden! En het eindresultaat laat ik hier graag zien.

selinesteba.com - img-8084

De greep in al zijn glorie! Ik denk geen onbekende foto voor degenen die me volgen op Instagram. 

selinesteba.com - img-8078

Uit een strook lichtgrijs riemleer (dat is goed stevig) sneed ik de grepen op maat. Ik zorgde ervoor dat het leer precies over de bestaande gaatjes heen viel en dat er voldoende ruimte overbleef om 'm vast te pakken. Voor de breedte heb ik de maat van mijn oude grepen aangehouden, dit gaf het netste resultaat en een fijne grip. Snijd het leer lichtjes in langs een liniaal. Nu heb je meer grip en kun je het leer helemaal doorsnijden. Kijk voor restpartijen leer eens op Marktplaats, daar is veel te vinden! 

selinesteba.com - img-8079

De gaatjes kun je het beste met een schroefboormachine maken. Mijn man heeft er een speciaal opzetstukje voor met een scherp puntje, dit geeft meer grip en dat is wel zo fijn. Met een constructie van latjes kun je het leer eroverheen leggen en er gemakkelijk de gaatjes in boren. Gebruik het eerste greepje om af te tekenen op de andere stukken, wel zo handig! 

selinesteba.com - img-8083

Nu is het alleen nog een kwestie van het leer op de frontjes te zetten. Wij hebben voor een grove schroef gekozen, aan de achterkant vastgezet met een moertje. Even goed (laten) aandraaien en dat gaat niet meer los! 

Tips

  • wanneer je gebruik maakt van dunner leer is het slim een ijzeren ringetje tussen de schroef en het leer te zetten om scheuren te voorkomen.
  • impregneer het leer van te voren met vet of spray zodat het vuil- en waterafstotend is. 

En we klusten wat af deze week. Ook over ons laatste DIY project lees je hier snel meer! 


Janike heeft een reactie geplaatst op 13-03-2015

Wat gaaf zeg! Waar heb je het leer gekocht? Dan ga ik daar ook kijken...

Janike

Seline heeft gereageerd op het bericht van Janike

Hi Janike,

Dank je wel. Ik kocht een restpartij op via Marktplaats. Belangrijk dat je riemleer kiest, dat is sterker en dikker leer. Succes!

Liefs, Seline


Michelle_hetleveniseenfeestje heeft een reactie geplaatst op 04-12-2014

Wat een super origineel en leuk idee! Ik wil de keuken een opknapbeurt geven en vind dit wel erg leuk als deurgrepen. Zal bij mij zwart of grijs worden maar dankjewel voor de inspiratie!!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Michelle_hetleveniseenfeestje

Hoi Michelle,

Wat leuk om te horen! En fijn dat ik je kon inspireren. Heel veel succes en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

Liefs, Seline


Karin heeft een reactie geplaatst op 19-11-2014

Hele gave DIY! Brengt mij ook op idee├źn!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Karin

Dank je wel Karin, goed om te horen! Heel benieuwd of je er wat mee gaat doen ;-)

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.