DIY | Macramé plantenhanger

Eerlijk: ze zijn bij lange na niet zo mooi als die van Snoeps Haarlem (zie ook de post die ik hierover maakte), maar ze kunnen er best mee door. Voor wat extra groen aan mijn TOON tafelklem in de tuin zocht ik kleine plantenhangers. Lastig te vinden, want of te groot of te zwaar ... dan zelf maar aan de slag! Er zijn best veel beschrijvingen te vinden op internet, dus ik had de techniek al snel te pakken. En jij kan het ook, want deze zelfmaker is echt heel goed te doen! Vooral met mijn stap-voor-stap beschrijving. Veel knoopplezier!

selinesteba.com - img-0641

selinesteba.com - img-0631

NODIG:

- stevig touw (ik maakte een hanger van katoen- en een hanger van sisaltouw)

- een metalen ring

- een schaar 

selinesteba.com - img-0632

STAP 1: Knip vier stukken touw van ongeveer 2 meter. Je kunt ook meer stukken gebruiken, kies hierbij altijd voor een veelvoud van 4. De lengte van de touwen bepaalt hoe hoog de plant uiteindelijk komt te hangen. Ik had al plantenpotjes gekocht, deze heb ik gebruikt om mijn maat te bepalen. 

selinesteba.com - img-0633

STAP 2: Haal de touwen voor de helft door de ring en bind er een korter stukje touw omheen waarmee je het vastzet.  

selinesteba.com - img-0634

STAP 3: Verdeel de touwen in vier strengen van 2 touwen. Leg in iedere streng een knoop op ongeveer 20 cm van de bovenkant. Doe dit in alle 4 de strengen. 

selinesteba.com - img-0635

STAP 4: Verdeel de touwen onder de knoop opnieuw in 4 strengen en leg in de touwen die naast elkaar liggen ook een knoop. Dit doe je op ongeveer 10 cm van de vorige. De buitenste twee touwen blijven over, knoop deze nu ook aan elkaar.  

selinesteba.com - img-0636

Herhaal STAP 4 nogmaals en bind hierna alle touwen samen. Dit kun je doen door een grote knoop te maken of, zoals ik deed, er een kleiner stukje touw omheen te binden. Knip de onderkant op maat (ik vind het leuk als er wat franje onderaan hangt, maar korter kan natuurlijk ook) en versier eventueel met houten kralen. 

selinesteba.com - img-0637

Easy does it! Een leuke zelfmaker, die je gemakkelijk tussen de bedrijven door doet. En het resultaat is toch superleuk? Ik ben benieuwd naar jullie knoopwerkjes! 


Jeanine heeft een reactie geplaatst op 07-07-2015

Super leuk idee! Alleen waar haal je dat platte katoenen touw vandaan?

Liefs, Jeanine

Seline heeft gereageerd op het bericht van Jeanine

Dank je wel Jeanine, leuk om te horen.
Ik heb Zpagetti touw gebruikt, ik kocht het ooit bij de Action, maar als je googled op Zpagetti vind je een heleboel verkooppunten ;-) Succes!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.