Dit zijn de 4 belangrijkste woontrends van dit moment

Wat een rollercoaster van een tijd hebben we achter de rug. Ons huis was werkplek, restaurant en in sommige gevallen zelfs school. Zo onderhand zijn we allemaal toe aan een huis vol warmte, gezelligheid en rust. En dat zie je terug in de woontrends voor dit jaar. Ronde vormen, natuurlijke materialen en knuffelbare stoffen maken van ons interieur een veilige thuishaven waarbij die grote boze wereld even heel ver weg lijkt. 

1. Ronde vormen

selinesteba.com - Ronde vormen woontrend Seline Steba.jpg

(Fotografie: Seline Steba)

Van een ronde tafel kijken we inmiddels niet meer op, maar zitmeubels met (afge)ronde vormen zien we nu ook steeds vaker terug in interieurs. En dat is niet zo gek, want rond staat voor warm, elegant, vriendelijk en uitnodigend. Het is een welkome afwisseling bij rechte en strakke lijnen en kan ook ruimtebesparend werken. Een ronde fauteuil of ovale bank staat nét iets minder pompeus dan een soortgenoot met rechte lijnen. Vind je zo'n groot meubelstuk toch even iets te ver gaan? Denk dan wat kleiner en kies voor een ronde lamp, een speels rond kleed of een cirkelvormige vaas.

selinesteba.com - Ronde vormen woontrend Seline Steba.jpg

(Fotografie: Seline Steba)

selinesteba.com - ikea-soderhamn-loose-fit-sand-beige-bemz-ollieandsebshaus.co.uk.jpg

(bron: ollieandsebshaus.co.uk)

2. Superzachte stoffen

selinesteba.com - Teddy stoffen eijerkamp.nl.jpg

(bron: Eijerkamp)

Meubels als knuffels. In deze roerige corona-tijd zijn we toch allemaal op zoek naar troost, geruststelling en het gevoel van een zachte omhelzing. Niet verwonderlijk dat de stoffentrend zachter dan zacht is. Zitelementen van bouclé - ook wel Chanel stof genoemd - bankjes bekleed met teddy-stof, hoogpolige tapijten en kussens met speelse reliëfs. Een mooie match met de trend hierboven: rond én zacht, wat wil een mens nog meer?

3. Keramiek 

selinesteba.com - keramiek-thepropdispensary .jpg

(bron: thepropdispensary.com)

En hierbij hebben we het echt niet alleen maar over bordjes en vazen. Keramiek is hot en wordt in steeds meer toepassingen gebruikt. Denk aan (sieraden)schaaltjes, verlichting, kaarsenhouders, maar ook aanrechtbladen en zelfs pannen! Zelf vind ik een imperfecte vorm het mooiste. Denk aan een gerafelde rand aan een schaaltje, een organisch gevormde lamp of een vaas waarin je de vingerafdrukken van de maker nog ziet zitten. 

selinesteba.com - Ceramic lights Bocci.jpg

(bron: Bocci.com)

4. Natuurlijke materialen en duurzaamheid

selinesteba.com - Natural interior Casa Cook.jpg

(bron: Casa Cook)

Natuursteen, hout, kurk, wol, linnen ... recycling speelde al een grote rol, maar het lijkt wel of dit steeds belangrijker wordt. Meubels en accessoires met een verhaal en die met respect voor mens, dier en milieu worden geproduceerd. Materialen waar je jaren plezier van hebt en dus duurzaam zijn. Zagen we deze trend de afgelopen jaren voornamelijk in Scandinavisch geïnspireerde interieurs, dit jaar komt het ook in andere woonstijlen terug. Een mooie ontwikkeling als je het mij vraagt. 

selinesteba.com - linnen.jpg

(bron: onbekend. Weet jij van wie deze foto is? Lett me know!)

Misschien vind je dit ook leuk:

Trend-alert: Japandi

5 tips voor een Scandinavische look in huis

Verschillende houtsoorten combineren doe je zo!


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.