Welkom nieuwe vloer

Eindelijk is het dan zover, het moment waar ik al maanden -wat? - jaren naar uitkijk: mijn nieuwe houten vloer van Hollandsche Vloeren is gearriveerd. Welkom prachtige houten Alkmaar: we hebben lang op je gewacht en hoewel je nog hartstikke nieuw ruikt (heerlijk die verse houtgeur) voelt het meteen al vertrouwd. De komende jaren zal jij het fundament zijn voor onze feestjes, filmavonden, herinneringen en verhalen.

Plank voor plank

Het team van Jim Bouwmeester Vloeren is er al vroeg op de dag van het leggen. De meubels zijn weg, de oude vloer er door ons zelf al uitgehaald, het startpunt is koud beton. De ondervloer gaat erin en hup, daar gaan de eerste planken al! Als ik de kids naar school gebracht heb liggen er al wat meters in en zie ik goed hoe mooi deze vloer is.

selinesteba.com - IMG_3620.JPG

Ze werken snel en gedecideerd en ik huppel ertussendoor om foto's te maken, koffie uit delen en stukjes van mijn wortelcake te laten proeven ;-) Niets wordt afgeraffeld, alles met aandacht gedaan en hoewel een huis als dit voor deze mannen een 'klus tussendoor' is doen ze het met evenveel bezieling als de grote projecten. 

selinesteba.com - IMG_3622.JPG

selinesteba.com - IMG_3624.JPG

selinesteba.com - IMG_3625.JPG

selinesteba.com - IMG_3626.JPG

selinesteba.com - IMG_3627.JPG

Waarom Alkmaar? 

Simpel, vanwege de brede plank, het rustige patroon en de stoere vergrijsde look. Een eikenhouten plank van 22 centimeter breed, geschuurd, in de hardwax gezet en afgewerkt met een extra witte olie. Gemakkelijk te combineren, goed passend bij de lichte en natuurlijke stijl die ik in huis heb, direct klaar voor gebruik en gemakkelijk schoon te houden. Ik weet niet of 'ie bestaat - de ideale vloer - maar deze komt heel dicht in de buurt hoor. 

selinesteba.com - IMG_3621.JPG

Mijn verstoorde vloer-relatie

Misschien las je er al eerder over in mijn vorige vloeren-post, de relatie met mijn oude grenenhouten vloer was niet zo'n beste. Een echte haat-liefde verhouding. Toen we hier (bijna) 7 jaar geleden kwamen wonen lag deze 'beauty' er al. Een beetje te geel naar mijn smaak, maar toen nog te goed om 'm eruit te halen. Hout is hout, dus we lieten 'm opschuren en met de meest witte lak afwerken. Van dat witte zag je uiteindelijk niets, de geeloranje gloed is altijd gebleven en de hoeveelheid donkere noesten maakte 'm extra onrustig. Daarbij waren de planken smal (het verschil met de Alkmaar is maarliefst 6 cm!) en is grenen een zachte houtsoort, waardoor 'ie binnen no time onder de krassen en putten zat. 

Het grote genieten kan beginnen

Dit klinkt misschien een beetje overdreven, het is niet zo dat ik met de oude vloer niet genoot van ons huis. Maar die grenen vloer was voor mij zo'n enorme doorn in het oog: hij was bepalend voor de sfeer in huis, maar 'klopte' gewoon niet. Altijd zag je een geel-oranje gloed in huis, hoe licht ik het hier ook maakte. Met de Alkmaar van Hollandsche Vloeren is de puzzel compleet en de cirkel rond. Een nieuwe start in de breedste zin van het woord, ik kijk ernaar uit.

selinesteba.com - IMG_3641.JPG

Wat stoort jou het meeste in huis en zou je nog eens aan willen pakken?


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.