Nieuws over mijn nieuwe vloer!

Je zat vast al met smart te wachten (of niet natuurlijk), want nog niet zo lang geleden vertelde ik dat ik een hele toffe samenwerking met Hollandsche Vloeren ben aangegaan. Mijn benedenverdieping wordt eindelijk voorzien van een nieuwe houten vloer. En voor degene die mij kennen of al wat langer volgen via Insta: ik heb een nogal gecompliceerde relatie met mijn huidige houten vloer (onderaan deze post lees je waarom). 'Project vloer' is iets wat hier al heel lang, heel hoog op de wensenlijst staat, alleen vond ik 'm steeds niet: dé ideale. Nu wel dus en ik mag 'm voor het eerst aan jou laten zien.

selinesteba.com - Nieuwe vloer Seline Steba.JPG

Even voorstellen

Dit is een grote staal van Alkmaar, mijn nieuwe vloer. Een eikenhouten plank van 22 centimeter breed, geschuurd, in de hardwax gezet en afgewerkt met een extra witte olie. Waarom deze? De brede plank, het rustige patroon (mijn huidige vloer heeft heel veel noesten, daarover onderaan deze post meer) en de stoere vergrijsde look. Gemakkelijk te combineren, goed passend bij de lichte en natuurlijke stijl die ik in huis heb, direct klaar voor gebruik en gemakkelijk schoon te houden. Klinkt als de ideale vloer toch? Dat dacht ik dus ook. 

selinesteba.com - Nieuwe vloer Seline Steba.JPG

Het leuke van Hollandsche Vloeren is dat ze met - de naam zegt het eigenlijk al - Oer-Hollandse en herkenbare namen werken. Het assortiment kent 4 collecties: de Steden (waar mijn vloer uit komt), de Dorpen, de Duinen en de Eilanden. Elke collectie bestaat weer uit 6 vloeren, de meesten bestaan uit brede en lange planken, maar er is ook een ruime keuze in visgraatpatronen.

selinesteba.com - Nieuwe vloer Seline Steba.JPG

Een zelfleggende vloer?

Leuk hoor, zo'n nieuwe vloer. Maar helaas zijn we nog niet zover dat 'ie zichzelf legt (wie weet ooit ... ). Gelukkig was daar Jim Bouwmeester Vloeren: in mijn woonplaats Lelystad en omstreken toch wel hét bedrijf waar je heen gaat voor een nieuwe vloer. Jim is binnen de regio Flevoland exclusief dealer van onder andere Hollandsche Vloeren en was meteen bereid de vloer bij mij thuis te komen leggen. 

selinesteba.com - Nieuwe vloer Seline Steba.JPG

Jim Bouwmeester vloeren is een echt familiebedrijf. Het werd in 1968 opgericht door Jim's ouders (toen nog in een klein winkelpand), waarna hij het in 1997 overnam en er zijn naam aan verbond. De passie voor hout en vloeren zat er toen al flink in, Jim werkt vanaf zijn 16e namelijk al mee in het bedrijf.

selinesteba.com - Nieuwe vloer Seline Steba.JPG

Welcome to the family

De in Lelystad gevestigde showroom van 400 m2 oogt licht, luxe en ruimtelijk. Laat je vooral niet afschrikken door de grandeur van het pand, dat onvervalste familie-gevoel zit er ook nog dik in. Er is altijd tijd voor een kop koffie aan de grote (hoe kan het ook anders) houten tafel in het achterste deel van de zaak. Een soort leefkeuken met geweldige stalen taatsdeuren, waar klanten, personeel en parketteurs allemaal aanschuiven. En denk nu niet dat Jim alleen het gezicht is van de zaak, hij werkt zelf nog net zo hard mee én weet precies wat er speelt in zijn bedrijf. Hij kwam persoonlijk kijken naar de huidige situatie bij mij thuis, had meteen al wat tips en ideeën en gaf me het gevoel dat het leggen van mijn vloer van 'maar' 40 m2 net zo belangrijk is als de enorme projecten die hij ook doet. Ik voel me 'part of the family'. Prettig, want ik vind het best spannend, zo'n nieuwe vloer. 

selinesteba.com - Nieuwe vloer Seline Steba.JPG

Mijn verstoorde vloer-relatie

En dan zie je dus waarom ik niet kan wachten op mijn nieuwe aanwinst, wat een verschil! Zoals ik eerder al aangaf is de relatie met mijn huidige vloer een niet zo'n beste. Toen we hier (bijna) 7 jaar geleden kwamen wonen lag deze grenen 'beauty' er al. Een beetje te geel naar mijn smaak, maar toen nog te goed om 'm eruit te halen. Hout is hout, dus we lieten 'm opschuren en met de meest witte lak afwerken. Van dat witte zag je uiteindelijk niets, de geeloranje gloed is altijd gebleven en de hoeveelheid donkere noesten maakt 'm extra onrustig. Daarbij zijn de planken smal (het verschil met de nieuwe is maarliefst 6 cm!) en is grenen een nogal zachte houtsoort, waardoor 'ie na al die jaren al flink onder de putjes en krassen zit. Echt tijd voor een nieuwe dus. Op donderdag 19 oktober is het dan zover, om 8 uur 's ochtends gaan Jim en zijn team hier aan de slag, waarna ik aan het einde van de dag alweer op mijn nieuwe vloer kan leven. Zo snel kan het gaan! Ik heb er heel veel zin in en houd je via dit blog én mijn social media kanalen natuurlijk op de hoogte van alles. 

Wat vind jij van mijn uiteindelijke keuze? En heb je zelf ook nog wensen voor je vloer thuis? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.