Gevonden: de ideale lamp voor naast het bed

Verlichting. Er is al veel over geschreven en getipt, ook door mij. In de woonkamer heb ik mijn lichtplan aardig voor elkaar. Hetzelfde geldt voor de pas verbouwde badkamer en mijn kantoor aan huis. De slaapkamer daarentegen bleef altijd een beetje achter, en dan vooral de verlichting naast het bed. Tot nu dan. Ik vond de ideale lamp voor op het nachtkastje. Waar ik op heb gelet? Een checklist met 4 punten. (in samenwerking met fonQ) 

selinesteba.com - Zuiver Moody lamp2.jpeg

1. Kan ik er makkelijk bij?

JA. Niets vervelender dan nog even warm onder het dekbed lezen in bed en er bij het dichtdoen van je boek achter komen dat je er weer uit moet om het licht uit te knippen. Mijn lamp moest makkelijk te bedienen zijn en daaronder versta ik niet zo'n knippertje die altijd ergens onderaan een draadje bungelt en waar je (als je eenmaal in bed geïnstalleerd ligt) voor geen mogelijkheid meer bij komt. De Moody tafellamp van Zuiver heeft een gouden draaiknop aan de voorkant, waar je het licht mee aan en uit draait en ook handig: een snoer van wel 160 cm lang, zodat er altijd een stopcontact in de buurt is.

selinesteba.com - Zuiver Moody lamp1.jpeg

2. Is 'ie dimbaar?

JA. Het blijft wel de slaapkamer. Een bak licht heb ik er niet nodig, maar bij het lezen is het wel fijn om iets te kunnen zien. Bovendien, mocht je er 's nachts uit moeten, dan is een heel klein beetje licht in de duisternis wel zo prettig. Het fijne van deze tafellamp is dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen warm fel licht en een super zacht sfeervol schijnsel met de grote gouden knop aan de voorkant. Omdat de glazen kap een subtiel kleurverloop heeft, wordt het licht nog mooier gefilterd en schijnt het niet vervelend in je ogen. De laagste stand vond ik wel wat weg hebben van kaarslicht, heel gezellig. 

selinesteba.com - Zuiver Moody lamp5.jpeg

3. Geeft ie voldoende licht?

JA. Ik heb de lamp zelf in de slaapkamer gezet, maar eigenlijk is 'ie in het hele huis te gebruiken. Op het bureau, als extra lampje in de gang, in dat donkere hoekje in de woonkamer of naast je favoriete fauteuil als leeslamp. De naam Moody betekent vrij vertaald 'humeurig', dat zal vast te maken hebben met het feit dat je naar gelang je eigen humeur de lamp perfect kunt afstellen. Qua ruimte is 'ie bescheiden aanwezig, mijn nachtkastje is niet groot, maar er blijft voldoende ruimte over voor allerhande kleingoed, wel zo fijn naast het bed. 

selinesteba.com - Zuiver Moody lamp3.jpeg

4. Past 'ie bij mijn interieur? 

JA. Iedereen die mij al wat langer kent of volgt weet dat ik dol ben op lichte kleuren en mooie basic ontwerpen. Dan ben je bij het Nederlandse merk Zuiver aan het juiste adres. Zij staan voor puur en eigentijds design wat past in een fris, trendy en uniek interieur. De Moody tafellamp deed me in eerste instantie een beetje denken aan een olielamp, maar dan met die speelse knipoog van nu. De gouden knop geeft 'm dat eyecatcher effect, het witte textielen snoer is zo'n mooi extraatje waarvan ik heel blij ben dat ze daar bij Zuiver ook aan hebben gedacht. 

selinesteba.com - Zuiver Moody lamp4.jpeg

Tijdelijk 20% korting

Of je nu ook een lamp zoekt voor naast het bed, of toch eentje voor in de hal, boven de eettafel of op het bureau: bij fonQ krijg je t/m week 41 20% korting op heel veel lampen. Is jouw favoriet op voorraad en bestel je voor 23:00 uur, dan heb je 'm de volgende dag al in huis. 

NB. Voor dit artikel ging ik een samenwerking aan met fonQ. De Moody tafellamp van Zuiver was onderdeel van deze samenwerking. De producten die ik review zijn van te voren door mij uitgezocht en geselecteerd en passen bij mij en mijn stijl. Mijn mening hierover is altijd echt en 100% eerlijk.

Misschien vind je dit ook leuk:

- Video: fonQ kijkt binnen in mijn huis

- Zo maak ik de slaapkamer lente-proof

- Slaapkamer in herfstsferen


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.