VIDEO | Tips voor een opgeruimde én gezellige hal

De hal is over het algemeen niet de grootste ruimte in huis, maar vaak wel een verzamelplek van jassen, schoenen, wanten, sjaals, sleutels en post. Toch hoeft het hierdoor niet ongezellig en rommelig te ogen. Met deze tips maak je de hal overzichtelijk, opgeruimd én sfeervol (in samenwerking met Shurgard).

Zoek je spullen uit op seizoen

Vesten, winterjassen en andere seizoensgebonden kledingstukken hoeven niet altijd allemaal in de hal. Begin met uitzoeken: hoeveel jassen, soorten sjaals en handschoenen heb je nu écht nodig? Maak een verdeling in winter- en zomerjassen en hang alleen de jassen die bij het seizoen passen terug. En de anderen? Die berg je slim op in de speciale doos met roede. Want behalve opslag heeft Shurgard ook een ruime keuze aan dozen en inpakmateriaal. Gebruik bijvoorbeeld de kledingdoos met roede, hier kunnen hangers in en blijft alles kreukvrij. Stickertje erop met wat er precies in zit en hup naar de opslag! 

selinesteba.com - Hal Seline Steba 2.jpg

Berg op achter deuren

Heb je de mogelijkheid, dan is het slim spullen achter gesloten deuren op te bergen. Ik heb zelf 3 lockerkasten in de hal staan. Ze zijn smal, passen precies in de nis bij de voordeur en nemen weinig ruimte in. Het allermooiste is dat je de deuren achter je dicht doet, waardoor de hal er opgeruimd uit blijft zien. Een klepbank is ook een slim meubel voor in de gang, er past veel in, door de klep blijft alles uit het zicht én het is meteen ook te gebruiken als zitbankje.

Tip: geef ieder gezinslid één of meer planken in een kast en ze kunnen er hun eigen spullen (eventueel in manden) in opbergen. Schrijf de namen op een stickertje en plak deze op de planken. Zo wordt opruimen leuk!  

selinesteba.com - Hal Seline Steba 3.jpg

Gebruik originele opbergideeën

Denk buiten de gebaande paden voor opbergen: hang eens een canvas mand of tas aan een haakje en bewaar hier handschoenen, sjaals, petten of mutsen in. In de zomer is het de ideale opberger voor slippers. Heb je een smalle gang? Ga dan de hoogte in met planken of een zwevende kast. Door de vloer zoveel mogelijk vrij te laten oogt een ruimte opgeruimd en dus groter. Ook een leuk idee: een verzameling haakjes aan de wand staat niet alleen speels, maar is ook hartstikke praktisch. En daar is in (bijna) iedere hal wel plek voor. Zijn er kinderen in huis? Zorg voor een aparte kapstok op kinderhoogte en geef ze een eigen mand of bak (eventueel met naam erop) voor schoenen en ander klein spul.

selinesteba.com - Hal Seline Steba 1.jpg

Bron: in samenwerking met Shurgard


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.