VIDEO | Zo pak je het opruimen van de kinderkamer aan

Speelgoed, boeken, kleding … er zijn weinig ruimtes in huis die zo ongeorganiseerd en chaotisch kunnen zijn als de kinderkamer. Geen idee waar je moet beginnen? Ik leg uit hoe je snel orde schept (in samenwerking met Shurgard).

Ga voor multifunctioneel

Is de kinderkamer, net als bij mij, wat aan de kleine kant? Wees creatief met de ruimte die je wel hebt en kies voor multifunctionele meubelstukken. Een grote speelgoedkist is niet alleen heel handig om in op te bergen, met wat kussentjes of een klein matrasje is het ook meteen een fijne zitplek. Benut ook de ruimte onder het bed, bewaar er een matras voor logees of berg er beddengoed op in bakken. Vergeet ook de wanden niet te gebruiken. Met een compositie van wandhaken bijvoorbeeld, of door de hoogte in te gaan met boekenplanken. De spullen staan bij binnenkomst niet direct in het zicht en de vloer blijft vrij.

selinesteba.com - Kinderkamer Seline Steba 1.jpg

Kies voor extra ruimte

Opruimen gebeurt vaak in het weekend. Er is meestal geen werkverplichting en je hebt wat meer rust en tijd om aan de slag te gaan. Nadeel van deze dagen is dat de eenmaal uitgezochte spullen extra opvallen, helemaal in een kleine ruimte. In dat geval is een externe opslag ideaal. Bij Shurgard kun je 7 dagen per week terecht, dus ook op zaterdag en zondag. Spullen brengen of halen in het weekend is dus geen probleem en kan de hele dag.

Vergeet de sfeer niet

Het is fijn als een kinderkamer overzichtelijk is, maar sfeer is minstens zo belangrijk. Gebruik kleine kastjes, kisten en bakken voor rondslingerend spul. Geef ze samen met je kind een thema, plak er stickers op en maak een spelletje van het opruimen. Lege blikken, potjes en bekers zijn ideale opbergers voor krijtjes, potloden en haaraccessoires. En hoe leuk is het deze opbergers samen met je kind te versieren. Persoonlijker kan bijna niet!  

selinesteba.com - Kinderkamer Seline Steba 4.jpg

Kies voor lichte kleuren

Houd bij een kleine kamer extra rekening met de kleuren die je gebruikt. Een lichte basis laat een ruimte groter lijken, maar dit wil niet zeggen dat je alleen spierwit kunt gebruiken. Zelf heb ik de onderkant van één van de wanden geverfd met een grijsgroene kleur. Door het bovenste gedeelte van de muur licht te laten voelt de ruimte niet kleiner aan. Precies op de scheidslijn heb ik fotolijstplanken gemonteerd, helemaal van de ene naar de andere kant van de kamer. De lange lijnen maken de ruimte optisch groter, bovendien heb je hiermee meteen één goede plek om posters, boekjes of accessoires op neer te zetten.`

Bron: in samenwerking met Shurgard

Gerelateerde artikelen:

Zo ruim je de slaapkamer op

Effectief de woonkamer opruimen

Tips voor een opgeruimde én gezellige hal


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.