VIDEO | In 4 stappen een opgeruimde en sfeervolle slaapkamer

Je slaapkamer opgeruimd houden is belangrijker dan je denkt, het is dé plek waar je na een drukke werkdag ontspant en tot rust komt. Met mijn handige 4-stappen plan heb je in een handomdraai een opgeruimde én sfeervolle ruimte (in samenwerking met Shurgard).  

Stap 1: zoek dierbare spullen uit

Bedenk een aparte plek voor sieraden, horloges of dierbare spullen. Kettingen en oorbellen blijven uit de knoop aan een rekje, horloges berg je (in het zicht) op in een bakje en mooie kinderknutsels kunnen in een doos. Heb je accessoires of kledingstukken die je niet iedere dag draagt maar die niet weg kunnen? Bij Shurgard zijn je spullen goed beveiligd met een persoonlijke code die alleen jij kent. Aan een ruim assortiment inpakmateriaal hebben ze ook gedacht, dit zorgt ervoor dat je breekbare en dierbare spullen kunt beschermen tegen beschadigingen en stof.

selinesteba.com - Slaapkamer Seline Steba 2.jpg

Stap 2: wees kritisch

Bewaar je kleding in de slaapkamer, dan is het slim alles op het seizoen uit te zoeken. In de zomer kunnen winterjassen, snowboots of thermokleding naar de opslag en in de winter heb je niets aan slippers of korte broeken naast het bed. Mooie kleding hoeft overigens niet altijd in de kast, je favoriete truitje in je lievelingskleur staat ook leuk in het zicht aan een decoratief haakje.

selinesteba.com - Slaapkamer Seline Steba 1.jpg

Stap 3: gebruik decoratieve opbergmogelijkheden

Waarom niet het nuttige met het aangename verenigen? Door het gebruik van decoratieve opbergmogelijkheden kun je opruimen en decoreren tegelijk. Kijk eens met andere ogen naar de spullen die je al hebt. Een paar oude koffers bijvoorbeeld, die zorgen opgestapeld voor een hoop extra ruimte voor klein rondslingerend spul. En wat te denken van een decoratieladder? Ik hang er graag mijn trouwjurk aan op, daar kijk in tenslotte met veel plezier naar.

Stap 4: maak altijd het bed op

Over het algemeen ben je de hele dag niet te vinden in de slaapkamer en kom je ‘s avonds pas weer terug in deze ruimte. Niets vervelender dan bij binnenkomst een rommeltje aan te treffen toch? Voordat ik ‘s ochtends naar beneden maak ik altijd het bed op of sla ik het beddengoed lekker open. Kleine moeite, groots resultaat! En heb je weinig tijd in de ochtend? Zorg dan voor een sprei of deken over het voeteneinde, dat zorgt al snel voor een luxe en opgeruimd geheel.

selinesteba.com - Slaapkamer Seline Steba 3.jpg

Idee: berg beddengoed op in de kussenhoezen, scheelt zoeken en het blijft netjes bij elkaar.

Bron: in samenwerking met Shurgard. 

Gerelateerde artikelen:

Tips voor een opgeruimde en gezellige hal


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.