Zo staat een handgemaakt vilten bolletjeskleed in mijn huis

Wat zo leuk is aan interieurblogger zijn: je kunt regelmatig nieuwe spullen uitproberen in huis. Toch blijf ik selectief: een product moet bij mij (en dus bij mijn blog) passen en ik moet er 100% achterstaan. Dat zat meteen goed bij het mailtje wat ik kreeg over de handgemaakte vilten bolletjeskleden. Want behalve dat het een mooi product is, zit er ook een mooi verhaal achter. Dubbel fijn dus! 

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

En dat mooie verhaal begint al bij het uitpakken van het kleed: in het opgerolde pakket zit een handgeschreven kaartje met hierop de naam van de Nepalese vrouw die aan mijn kleed gewerkt heeft. Wat persoonlijk! Mij wordt nog eens extra duidelijk dat echt ieder kleed uniek is. Maar voordat zo'n BolletjesKleed ingepakt en wel bij je op de mat ligt, gaat er nog wel wat aan vooraf. Kijk maar eens naar deze prachtige video, waarin je ziet wat een geduld en toewijding er nodig is om deze kleden te maken: 

Wat ook fijn is: BolletjesKleed.nl gebruikt alleen 100% natuurlijke (Nieuw-Zeelandse) wol en kleurstoffen. Zo kunnen Sushila en de andere vrouwen uit Nepal werken in een prettige omgeving onder goede werkomstandigheden. 

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

Niet onbelangrijk: de gevilte wolbolletjes zijn superzacht. Dat komt goed uit, want het idee is mijn kleed neer te leggen op zolder, waar mijn kledingkast is. Prettig toch, om hier (vooral in de winter) een lekkere zachte ondergrond te hebben?

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

Op mijn lichte zolder vond ik de mintgroene kleur het beste passen. De frisse tint staat goed bij het blonde, Scandinavische hout van de inbouwkasten. De zandkleur waarmee ik 'm combineerde maakt het groen wat speelser en geeft het tapijt een warme toon. 

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

Omdat de kleden met de hand gemaakt worden kan praktisch alles! Naar wat voor kleur, patroon of maat je ook op zoek bent, BolletjesKleed.nl kan aan de meeste wensen voldoen. Benieuwd naar wat anderen bedachten? Bekijk de inspiratiepagina van BolletjesKleed.nl.  

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

Bijzonder toch? Dat met honderden van dit soort kleine bolletjes een compleet vloerkleed gemaakt kan worden? Met dit in mijn achterhoofd - maar ook met de aardbeving die 3 maanden geleden plaatsvond in Nepal en veel slachtoffers maakte - geniet ik extra van dit bijzondere kleed. 

selinesteba.com - Bolletjeskleed Seline Steba

Naast dat er een heleboel fijne vooraf ontworpen kleden te bestellen zijn, kun je (net als ik) ook zelf een aan de slag. Kiezen kan uit maarliefst 65 verschillende kleuren. Daar zit dus altijd wat bij. Begin direct en ontwerp ook je eigen kleed! 


Nikki - BolletjesKleed heeft een reactie geplaatst op 03-08-2015

Prachtige Blog! En hele gave foto's!

Super:D

Gr, Nikki
www.BolletjesKleed.nl

Seline heeft gereageerd op het bericht van Nikki - BolletjesKleed

Dank je wel Nikki, heel leuk om te horen!

Liefs, Seline


Babette | StudioBabsie heeft een reactie geplaatst op 02-08-2015

Wat een leuk kleed! Staat ook leuk met je andere spullen en in combinatie met dat hout, mooi!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Babette | StudioBabsie

Dank je wel Babette! Zachte tintjes: mijn favoriet!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.