Zo maak ik mijn slaapkamer lente-proof

Als het op slapen aankomt heb ik een guilty pleasure. Naja, echt heel fout is 'ie niet, ik denk dat meer van jullie dit herkennen, maar als ik 's avonds in bed kruip vind ik niets fijner dan krakend beddengoed. Een knisperend geluid wat je meestal alleen hoort als je overtrek net uit de wasmachine komt. Het Confetti dekbedovertrek van Crisp Sheets (what's in a name) wat fonQ mij toestuurde heeft dat dus altijd. Wat mij betreft de ideale basis voor een lente-proof slaapkamer. 

selinesteba.com - Lente slaapkamer met crisp sheets.JPG

In een eerdere post over beddengoed kon je al lezen dat ik een zwak heb voor wit bedtextiel (zal wel iets te maken hebben met dat krakende frisse gevoel). Bovendien, met het aanbreken van een nieuw seizoen krijg ik toch al snel de verander-kriebels en dit stopt niet bij de drempel van de slaapkamer. Nieuw beddengoed is zo'n heerlijk cadeautje, waar je weer aan herinnerd wordt als je 's avonds in bed stapt. De collectie van het Amsterdamse Crisp Sheets sluit perfect aan op mijn slaapkamer en wordt vooral gekenmerkt door subtiele prints en lichte kleuren. Dit dessin heet Confetti, geen verdere uitleg nodig denk ik ;-)

selinesteba.com - Lente slaapkamer met crisp sheets.JPG

Het krakende zit 'm in de bijzondere weeftechniek van dit beddengoed: als je goed kijkt zie je een soort van wafelpatroon in het superzachte katoen. En dat is precies wat het beddengoed van Crisp Sheets dus echt crispy maakt.

selinesteba.com - Lente slaapkamer met crisp sheets.JPG

Lente-tip #1: een zwart-wit dessin is echt overal mee te combineren. Voor een extra lentegevoel heb ik het hier gemixt met blond hout en mint. De rotan poef was ooit een kringloopvondst, hij gaat altijd het hele huis door en staat nu weer naast het bed. 

selinesteba.com - Lente slaapkamer met crisp sheets.JPG

Nog zo'n prettige bijkomstigheid: het beddengoed is na het wassen nauwelijks gekreukt, waardoor strijken niet nodig is. Nu deed ik dat al nooit, maar voor iedereen die dat wel fijn vindt, hoeft dus niet.

Lente-tip #2: vers groen! Deze keer ga ik voor een vleugje tropisch met een dwergpalm en klein vetplantje op de plank boven het bed. Staat leuk en is ook nog hartstikke gezond.

Lente-tip #3: geen groene vingers? Met kaarten of prints van flora en fauna kun je ook een natuurlijk sfeertje creëren.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.