Zo geef je de woonkamer een snelle make-over

Soms heb je zin in wat anders. Een frisse wind door het huis, een ander gevoel, een nieuwe look. Veel moeite en tijd hoeft dit niet te kosten, met kleine aanpassingen kom je namelijk ook al een heel eind. Met deze 3 toffe items gaf ik in een half uurtje tijd mijn woonkamer een update. (in samenwerking met By SIDDE) 

Misschien ken je By SIDDE al van de banken configurator, een bank op bestelling van mooie kwaliteit, zonder massaproductie of voorraden die wachten op een koper. Betaalbaar Scandinavisch design met een grote liefde voor de bank, want 'sidde' betekent 'zitten' in het Deens. En dat dit veel meer is dan alleen een zitmeubel bewijzen de vloerkleden, koffietafels en kussens uit de collectie wel. Snelle mooimakers, kijk maar. 

1. Een past-overal-tafeltje

selinesteba.com - By Sidde_38d.jpeg

Koffietafel Peppar is wat mij betreft het voorbeeld van een multi-inzetbaar meubel. Leuk naast de bank als bijzetttafeltje, als aanvulling op de salontafel én meteen ook een handige opberger. 

selinesteba.com - By Sidde_38e.jpeg

Het mat afgelakte eikenfineer blad past goed bij de (ook eiken) houten vloer en de natuurlijke materialen en kleuren in ons huis. Onze salontafel is vrij laag, het tafeltje past precies op de hoek en zorgt voor een speels effect.

selinesteba.com - By Sidde_38f.jpeg

Het grijze onderstel is van gepoedercoat metaal en van zware kwaliteit, waardoor de tafel lekker stevig staat. Bij levering hoef je alleen de pootjes eronder de schroeven (het gereedschap zit erbij) en het blad erin te leggen. Easy does it

selinesteba.com - By Sidde_390.jpeg

Met al die rechte lijnen in de woonkamer is het ronde tafeltje een echte blikvanger en zorgt het voor zachtheid. De kleur matcht perfect bij het vloerkleed en omdat het blad, net als de vloer, van eikenhout is straalt het rust uit. 

selinesteba.com - By Sidde_391.jpeg

Peppar heeft nog een verborgen extraatje: opbergruimte! Ideaal voor tijdschriften, knutselspullen voor de kids, afstandsbedieningen of ander kleingoed. 

2. Mooi roze

selinesteba.com - By Sidde_392.jpeg
 

Voor iedereen die mij al wat langer volgt (op Instagram): roze is mijn nieuwe color crush. Het mixt perfect met licht hout, wit en grijs en zorgt altijd voor een blij en zomers gevoel. Het rechthoekige model is ideaal voor in een lounge stoel en zorgt in combinatie met de kleur voor dat onvervalste Scandinavische design gevoel.

selinesteba.com - By Sidde_393.jpeg

De stof van kussen Niza is gemaakt van gerecyclede petflessen, en dat maakt 'm (met het grote plastic probleem) wat mij betreft dubbel mooi! En het zijn misschien details, maar zelfs over het leren By SIDDE label aan de zijkant is nagedacht. 

3. Natural beauty

selinesteba.com - By Sidde_394.jpeg

Bij de eettafel staat een bankje tegen de wand, ik zit er graag, maar de muur is er koud en het bankje soms hard. Gelukkig was daar kussen Pom. Met z'n 60 centimeter lekker breed en ideaal om op te zitten of tegenaan te leunen. 

selinesteba.com - By Sidde_395.jpeg

De kleur van het kussen hangt tussen zachtgrijs en lichtbruin in en past daardoor overal. Ik vind 'm zelf heel mooi staan op et grijze bankje, de witte muur maakt 'm extra sprekend en door de accessoires eromheen is het kussen helemaal onderdeel geworden van dit hoekje. 

selinesteba.com - By Sidde_396.jpeg

De twee gestoffeerde knopen geven 'm een eigenwijze look, maar ook een luxe gevoel. De stof is net zo natuurlijk als de kleur, Pom is namelijk gemaakt van lekker zacht wolvilt.

Waarmee ga jij je woonkamer een snelle make-over geven?

Neem eens een kijkje in de bomvolle shop van By SIDDE. Want behalve banken hebben ze ook een superleuke (en betaalbare) collectie kleinmeubelen, kussens en vloerkleden. By SIDDE is trouwens ook te volgen op Instagram, hier posten ze regelmatig mooie foto's van hun collectie, ook bij 'gewone' mensen thuis.

 

Voor dit artikel ging ik een samenwerking aan met By SIDDE, de kussens en het tafeltje waren onderdeel van deze samenwerking. Als ik een product review op mijn blog spreekt het mij aan en sta ik hier volledig achter. Mijn menig hierover is dan ook altijd 100% eerlijk.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.