Zin in de lente met Søstrene Grene

Ik vind februari dus zo'n doelloze, saaie en deprimerende maand. Kunnen we die niet gewoon skippen? Nee, serieus ... voor mij mag het na januari gewoon maart worden. Mijn vitamine D level heeft een dieptepunt bereikt, die verwarmingslucht in huis is niet bevordelijk voor haar, huid én vloer en van dat ploegen door de sneeuw word je ook een keer moe. Ik las zo'n leuk gedichtje op Instagram, van de getalenteerde dichteres Merel Morre: 'Beste winter, heeft u mijn verpakking niet gelezen? Na ontdooien niet opnieuw invriezen, dan bederf ik'. En zo is het. Daarom loop ik alvast op de lente vooruit: want van de nieuwe voorjaarscollectie van Søstrene Grene word ik me toch een partij blij. Als jullie me zoeken: ik zit alvast in maart ;-) 

selinesteba.com - SostreneGrene_SpringCollection2017 (trolley table 3A).jpg

Simpel Scandinavisch, gecombineerd met vrolijke patronen en vergrijsde tinten. Het belangrijkste aan de collectie is dat het plezier uitstraalt. Wat mij betreft gelukt. Ik ben overigens nu al fan van de trolley, die natuurlijk (geheel op de Søstrene Grene manier) vriendelijk geprijsd is: € 38,98 moet 'ie gaan kosten. 

selinesteba.com - SostreneGrene_SpringCollection2017_Kitchen (shelving unit 1B).jpg

Als dit geen fijn staaltje Scandinavisch design is. Eenvoudig, ruim en in mijn all-time favourite combi van licht hout en wit metaal. Voor in de keuken, de hal, de woon- of slaapkamer. Gewoon goed en voor € 44,64 van jou. 

selinesteba.com - SostreneGrene_SpringCollection2017 (trolley table 4).jpg

Aan accessoires geen gebrek in deze collectie. Van tafellamp tot kussen en van vloerkleed tot koffiemok, allemaal in zachte pastellen (met hier en daar een kleurrijke uitschieter) en onderling heel goed met elkaar te combineren. 

selinesteba.com - SostreneGrene_SpringCollection2017_Bedroom 1A.jpg

Opvallend zijn de ronde vormen die in veel van de ontwerpen terugkomen. Iets wat de theepot, beker en poef op de voorgrond met elkaar gemeen hebben. Het poefje is er in meerdere kleuren en vanaf 16 maart verkrijgbaar voor € 29,96.  

selinesteba.com - SostreneGrene_SpringCollection2017 (ceramic wall plaques 2).jpg

Dit vind ik nou zo leuk: deze porseleinen ornamenten doen me denken aan van die proefstalen uit een keramiek atelier. Van die monsters waarmee het materiaal en de kleur wordt getest. Søstrene Grene gebruikt ze als decoratie, voor aan de muur bijvoorbeeld. Ze worden verkocht per set van 3 voor € 1,98. 

selinesteba.com - SostreneGrene_SpringCollection2017 (velour chairs 3).jpg

Last but not least: deze eetkamerstoelen. Hartstikke Scandinavisch, uitgevoerd in een velvet look (dé trend van nu), in heel veel kleuren verkrijgbaar (groen, blauw, roze, grijs) en te koop vanaf 16 maart voor € 52,88 p.st. 

Shoppen?

Dat kan vanaf 2 maart, dan ligt het grootste gedeelte van de collectie in de Søstrene Grene winkels. Alleen voor de poef en de stoelen moet je iets langer geduld hebben, die zijn vanaf 16 maart te koop. Kijk voor DIY ideeën, inspiratie en een winkel bij jou in de buurt alvast op de website. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.