Zelf samenstellen | Design meubels van Allon Dery

Het komt al veel voor in de auto- én modewereld, aan de hand van persoonlijke wensen zelf je ideale product samenstellen. Kleur, materiaal en afwerking: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. In een wereld waar alles kan en alles al een keer is bedacht is het een goede manier om je eigen stijl uit te dragen. In de woonwereld is het personaliseren van meubels nog niet zo vanzelfsprekend. Tenminste, als we zwarte letters als 'cabinet' op houten kasten niet meetellen. Een fenomeneen wat ik trouwens nooit begrepen heb, maar dat terzijde. De Rotterdamse meubelmaker Allon Dery bewijst dat het personaliseren van meubels ook heel sexy kan zijn.

Haute furniture

Ik heb het aan den lijven ondervonden met een 'haute furniture' (alleen die naam al!) salontafel van Allon. Een kunstenaar als je het mij vraagt. Sinds kort ben ik trotse bezitter van een op maat gemaakte tafel ... door mij online samengesteld en door Allon tot in de puntjes uitgevoerd. De ontwerpen van Allon zijn modern, met een vintage knipoog. En het leuke is: de uiteindelijke afwerking bepaal je helemaal zelf. Een blad in licht eiken, midden walnoot of liever donker antiek? En dan de poten: in zwart en wit, maar ook saliegroen, oudroze of misschien toch neon geel ... Ik ging voor mijn all-time-favourite combinatie van licht hout en wit. Zie het eindresultaat in mijn woonkamer. Ik gebruikte 'm op twee manieren. Ik ben benieuwd naar jouw favoriet. 

selinesteba.com - Allon dery op maat gemaakte meubels.JPG

De tafel heeft een hoogte van 33,5 centimeter. Ideaal, want hoewel de tafel laag (dus ruimtelijk) oogt, past er ook gewoon nog wat onder. Een draadmand bijvoorbeeld. En ik schreef er al eerder een post over, die manden moet ik wel kwijt kunnen in huis. Wat dat betreft dus helemaal goedgekeurd ;-) 

selinesteba.com - Allon dery op maat gemaakte meubels.JPG

In deze opstelling gebruik ik de tafel als sidetable/bankje. Perfect voor mijn stapel tijdschriften en boeken en tegelijkertijd sterk genoeg als extra zitplek te gebruiken. De planken zijn dik, massief en zwaar, de poten stevig en tegelijkertijd luchtig. Een mooie mix! 

selinesteba.com - Allon dery op maat gemaakte meubels.JPG

Toch komt de tafel het beste tot zijn recht in de zithoek. Het is lastig een goed model te vinden bij onze grote hoekbank (modelletje lounge). De meeste tafels zijn te hoog, te lang (er is al menig teen gestoten aan uitstekende poten), te massief of juist te klein. Allon hield voor deze tafel de maten 100x60 cm aan. Er is genoeg ruimte op én onder het blad, de lengte is precies goed, tenen worden niet meer gestoten en het eiken houten blad past mooi bij de houten details die ik al had. 

selinesteba.com - Allon dery op maat gemaakte meubels.JPG

Misschien een beetje safe om te kiezen voor witte poten, maar ik weet dat ik daar het minst snel op uitgekeken ben. Natuurlijk heb ik getwijfeld, want Allon heeft ook heel veel andere leuke kleuren om uit te kiezen. Wat te denken van petrol, koper, olijfgroen of staalgrijs? Aan elke stijl en smaak is gedacht ... 

selinesteba.com - Allon dery op maat gemaakte meubels.JPG

Grappig om te zien dat de warme houttint op veel plekken in mijn huis terug komt. Het zit in de bamboe lamp boven tafel, de houten poten van de kuipstoel, de houten lijstenplank boven de bank (ook eiken), zelfs het plankje over de leuning van de bank heeft dezelfde tint. Het blad lijkt zelfs letterlijk uit hetzelfde hout gesneden als de vloer. 

selinesteba.com - Allon dery op maat gemaakte meubels.JPG

Hier zie je goed hoe mooi het hout blend 'in' de vloer. En wat ik zelf heel fijn vind is het grote tafelblad. De kinderen kunnen er aan tekenen, er is plek genoeg voor kopjes en schalen en zelfs dan is er nog ruimte voor een flinke vaas en gezellige kaarsjes. 

selinesteba.com - Close Allon Dery tafel.jpg

Allon 'tekent' ieder ontwerp met zijn eigen stempel. Gebrand in het hout, stoer en uniek. Net als zijn meubels. 

Meer over Allon Dery

Voor Allon begon het zoals bij veel vakmensen: als hobby. Resultaat van deze hobby was Allon's eigen droomtafel, die hij in 2014 maakte. Niet alleen hijzelf was enthousiast, de reacties uit zijn omgeving waren ook lovend. Tijd voor een tweede droomtafel, deze keer voor een vriend. Alleen dan wel met een wat lichter blad, andere poten en een eigen afmeting. Allon krijgt de smaak te pakken, de reacties zijn meer dan positief en de aanvragen stromen binnen. Er is een markt voor! Dat doet de ambachtsman besluiten meer droomtafels op maat te gaan maken ... en niet alleen meer voor vrienden en bekenden, maar voor iedereen. Vanuit zijn atelier in Rotterdam werkt hij dagelijks aan nieuwe ontwerpen. En dat zijn allang niet alleen tafels meer: Allon maakt ook bankjes, bureaus en sidetables. Zijn website is een genot om te bezoeken. In de shop kun je zelf los gaan met de kleuren van het blad, de poten en de afmeting. En het mooie is: je ziet je aanpassingen direct in het voorbeeld! Zo weet je precies wat je besteld.

Neem eens een kijkje, ontdek jouw eigen stijl en laat me weten welk type meubel jouw favoriet is. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.