Winter pastels: HAY Dot kussen velours

In de jaren '90 was de stof al populair en ook anno nu laat fluweel, velours of velvet (het is maar hoe je het wilt noemen) ons interieurhart sneller kloppen. Een complete fluwelen bank is aan mij niet besteed, maar een kussen in deze aaibare stof wel. Helemaal als dat het Dot kussen van HAY is. In deze blog laat ik zien hoe ik deze beauty 2x winters heb gestyled. (in samenwerking met MisterDesign)

1. Bij de eettafel

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 7.JPG

Online vond ik de oudroze kleur al prachtig, maar toen het kussen daadwerkelijk binnenkwam was 'ie nog mooier dan ik dacht. Het velours is van hoogwaardige kwaliteit, glimt niet te erg en laat de kleur extra spreken. 

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 8.JPG

Mijn interieur bestaat voornamelijk uit wit, grijs, verschillende soorten hout en hier en daar een toefje pastel. De laatste tijd voeg ik steeds vaker wat roze accenten toe, het liefst de warmroze tint, die vind ik zowel in de zomer als de winter passend. Het Dot kussen past goed bij lichte tinten (zoals hier voor de witte muur), maar ik kan me ook voorstellen dat je hier flink mee kunt color blocken bij okergeel of mosgroen. 

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 9.JPG

Het leuke van velours: wanneer je over de harige stof wrijft lijkt het elke keer weer anders. Toch is deze velours niet zo glimmend als sommige andere soorten zijn, vind ik wel fijn, want in deze uitvoering heeft 'ie wel de luxueuse uitstraling, maar wordt ie niet tacky. Bovendien, ik vind 'm dus heel mooi combineren bij het grijze bankje :-) 

 

- Een luxe stof als

velours laat warme tinten

extra spreken - 

 

2. Op de bank  

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 2.JPG

Tja, waar heb je een kussen liever dan op de bank? Toen ik deze mooierd uitzocht zag ik 'm al helemaal voor me op deze manier. En ik moet zeggen: dat stelt me niet teleur. De kleur is sprekend genoeg om er een blikvanger van te maken op mijn lichtgrijze bank en de vorm is ideaal: rechthoekige kussens zijn mijn favoriet! 

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 3.JPG

Behalve dat 'ie the looks heeftis het natuurlijk ook fijn als je lekker tegen een kussen aan kunt leunen. De Dot is gevuld met een mix van katoen en polyester en voelt heerlijk stevig aan. Prettig, want hiermee heb je dus geen ingezakt hoopje stof op de bank. 

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 5.JPG

Met velours haal je echt een statement in huis. Of je nu kiest voor durf met een compleet meubel of zoals ik aan de slag gaat met de wat kleinere gebaren. Velours heeft iets chiques, warms en luxueus, maar zorgt ook wel voor een sfeervol winters effect. Helemaal als je het mixt met een toefje goud (of messing), hout en zwart. 

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 1.JPG

Wat een geluk: het kussen heeft de ideale tint en matcht ook perfect bij mijn andere (touch of pink) kussens en accesoires. Daarbij kent het Deense HAY de kunst van minimalisme als geen ander. Het inpandige ontwerpteam HAY Studio is verantwoordelijk voor dit (en nog veel meer) fijne design en hebben met de Dot een tijdloos ontwerp neergezet. De meegestoffeerde knoop maakt 'm (helemaal in deze uitvoering) extra fijn om naar te kijken. 

selinesteba.com - Hay kussen velours MisterDesign 4.JPG

Wil jij ook winters wonen met dit mooie velours kussen van HAY? Ontdek de 7 andere kleuren en kies jouw favoriet.   

Voor dit artikel ging ik een samenwerking aan met MisterDesign, het kussen was onderdeel van deze samenwerking. Als ik een product review op mijn blog spreekt het mij aan en sta ik hier volledig achter. Mijn menig hierover is dan ook altijd 100% eerlijk.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.