V&A met Anne van Anne Lighting

17 jaar is ze pas en een echte inspiratiebron als je het mij vraagt. Samen met haar moeder richtte Anne begin 2015 haar eigen verlichtingsmerk Anne Lighting op. Precies 9 maanden later werd het eerste model 'geboren' en inmiddels zijn ze een flinke collectie rijker. Ik mocht Anne het hemd van het lijf vragen over haar inspiratiebronnen, drijfveren en ultieme verlichtingstips voor thuis. Als klap op de vuurpijl mocht ik één van de nieuwste modellen thuis uit proberen en mag ik nu iemand blij maken met de stoere Brusk bureaulamp. Deze winactie is gesloten, de winnaar is inmiddels bekend gemaakt.  

selinesteba.com - Anne lighting winnen edited.jpg

V&A (Vraag & Antwoord)

Naam: Anne Steinhauer
Leeftijd: 17 jaar
Eigenaar Anne Lighting sinds: Januari 2015
Website: www.annelighting.nl
Anne is ook op Instagram en Facebook

Waarom is Anne Lighting anders dan andere verlichtingsmerken?
"We onderscheiden ons met unieke verlichtingsarmaturen. Trendy en betaalbaar zijn daarbij belangrijke kenmerken. Daarnaast kom ik uit een familie met de nodige voetsporen in de verlichtingsbranche. Mijn vader-, groot-, en overgrootvader zijn goed voor meer dan 80 jaar ervaring op dit gebied!" 

Wat maakt jou en je moeder een goed team?
"Ik ben vooral bezig met de vormen en maten van de lampen, terwijl mijn moeder vaak beslist over de kleuren, ideale combinatie!"

Hoe kwamen jullie op het idee?
"De eerste plannen waren er in januari 2015. Negen maanden later, in september, kwam de eerste lamp op de markt. Het oprichten van een verlichtingsmerk is normaliter een grote uitdaging wat betreft logistiek en kapitaal. Wij hadden het geluk dat we van de kennis en middelen van het bedrijf van mijn vader gebruik konden maken. Zonder deze ingang waren we pas veel later op dit punt belandt." 

selinesteba.com - Anne lighting winnen.JPG

Hoe ziet een gemiddelde dag bij Anne Lighting eruit?
"Anne valt uiteen in een aantal afdelingen: administratie, het magazijn, sales en marketing & design. Elke afdeling kent iedere dag een hoop bedrijvigheid. Orders worden verwerkt, al het bijbehorende papierwerk afgehandeld, er wordt gewerkt aan de naamsbekendheid van Anne Lighting, het dealernetwerk dat inmiddels al behoorlijk internationaal is én natuurlijk geschaafd aan nieuwe modellen!" 

Persoonlijke favoriet?
"De Mark II. En niet alleen omdat het ons eerste model is. Het verenigt op unieke wijze twee belangrijke trends in onze branche: industrieel én draadwerk." 

Waar moet een goede lamp volgens jou aan voldoen?
"Los van smaak en vormgeving proberen we trends te spotten en daar met eigenzinnige en unieke ontwerpen op in te spelen. De passie moet vanaf de tekentafel in ieder design terug te vinden zijn. We zijn altijd op zoek naar nieuwe materialen, de juiste producenten en verrassende oplossingen voor verbindingen en gewrichten in de armaturen. Doordat de markt constant in beweging is, ben je eigenlijk nooit uitgeleerd." 

Een lamp is allang niet meer alleen functioneel. Hoe mix je mooi met handig? 
"Het ligt er maar net aan wat je zoekt. Behoefte aan veel licht? Kies dan voor de Clearvoyant: een doorzichtige kap die het licht heel gericht verspreidt op een werk- of leefplek. Is de vorm belangrijker? Dan hebben we complete series bestaande uit vloer-, hang,- wand- en hanglampen die samen een familie vormen. Het is de kracht van herkenning die eenheid creeërt in een interieur."  

selinesteba.com - Anne lighting winnen.JPG

Hoe is de verlichting bij jullie thuis?
"Een mooie mix van smaken. Mijn vader is van de moderne verlichtingsarmaturen, terwijl mijn moeder en ik blij worden van Scandinavisch en industrieel. Kan prima samen!" 

Waar ben je het meest trots op?
"De allereerste order die naar het buitenland (Frankrijk) ging. Het blijft een speciaal gevoel dat ons product inmiddels ook internationaal verkocht wordt!" 

Goede verlichting is net zo belangrijk als meubels en de juiste accessoires in huis. Wat zijn jouw ultieme verlichtingstips?
1. "Maak een lichtplan of laat iemand er eentje voor je maken. Het schiet er nog wel eens bij in, maar een goed lichtplan scheelt een hoop ergenissen achteraf. Je kunt van te voren precies aangeven waar verlichting nodig is en welke type verlichting daar het beste bij aansluit. Zo kun je bijvoorbeeld ook al rekening houden met stopcontacten en snoeren."
2. "Bezuinig niet op lampen. Vaak worden lampen niet meegenomenin de begroting, waardoor er op het laatste moment nog snel wat gekocht moet worden. Zonde! Het zijn de blikvangers van je interieur en ze bepalen voor een groot deel de sfeer in huis."
3. "Te veel of te fel licht, niets zo vervelend én ongezellig. Op een werkplek is functioneel licht belangrijk, maar dit hoeft niet te betekenen dat er een tl-buis aan te pas moet komen. Met de juiste kap, een goede lichtbron en een dimmer kun je verlichting heel gemakkelijk naar behoefte aanpassen." 

Dromen of wensen voor de toekomst?
"Op dit moment leveren we al aan een aantal klanten binnen Europa, maar wat zou het fantastisch zijn als de eerste lamp ons continent verlaat."  

WINNEN WINNEN WINNEN! (deze winactie is inmiddels gesloten)

In samenwerking met Anne Lighting mag ik een stoere metalen bureaulamp t.w.v. € 99,95 weggeven! De Brusk is een spikslinternieuw ontwerp, de kap is vormgegeven als geborsteld staal en ook de andere details zijn industrieel. De lamp is van zware kwaliteit, staat stevig op z'n plek en zorgt met de verstelbare kop voor prettig en gericht licht.

selinesteba.com - Anne lighting brusk maattekening.jpg

Ik mag de antractietkleurige versie weggeven, maar de Brusk is er ook in lichtblauw en heeft net als de andere ontwerpen van Anne Lighting een complete familie van wand-, sta-, en hanglampen om zich heen. 

Hebben? Meedoen is heel makkelijk en kan op verschillende manieren:

Via instagram: 

- Volg @annelighting en @selinesteba (als je dat niet al deed), repost één van de foto's van de lamp en gebruik de hashtag #wineenannelamp 

OF

Via mijn blog:

- Laat in een reactie onder dit bericht weten waarom jij deze lamp moet winnen. 

OF

Via Facebook:

- Volg de Facebookpagina van Anne Lighting en Seline Steba, laat een reactie achter onder het bericht over de winactie en deel het op je eigen tijdlijn. 

Je kunt meedoen t/m zaterdag 18 juni, op zondag 19 juni maak ik de winnaar bekend. Deze winactie is gesloten, de winnaar is inmiddels op de hoogte gebracht. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.