Trendwatching Blogevent fonQ en Zuiver

Dit weekend was ik uitgenodigd voor het Trendwatching Blogevent bij het webarenhuis fonQ (je kent het vast van de reclame). Met de wintermaanden in aantocht is het fijn om als woonblogger weer even op de hoogte te worden gebracht van de laatste trends op interieurgebied. En over trends gesproken: woonmerk Zuiver had een superleuke stylingopdracht voor ons bedacht, waarbij mijn warme herfsthoekje zelfs als winnaar uit de bus kwam!

selinesteba.com - img-8201

Tijdens de presentatie waarmee deze inspirerende dag begon, vertelde bloggoeroe Kirsten Jassies alle ins en outs over het bloggen en het gebruik van Social Media. Hoewel ik al eerder presentaties van Kirsten bijgewoond heb, zaten er weer veel nieuwe en bruikbare tips tussen waar ik als woonblogger zeker iets mee kan. Video's maken is daar één van ... dus wie weet binnenkort mijn eerste filmpje online! 

Trends
Zuiver eigenaresse Caroline van Velze verklapte ons de drie woontrends die nu gaande zijn en nog gaan komen! De Nordic trend (fris, Scandinavisch, met ijzige blauwtinten en wat grijs), de trend Coppermania (met oranje tonen, veel koper en een toef blauw) en een trend waarvan ik de naam vergeten ben, maar waarbij alles draaide om reizen, fairtrade en natuurlijke materialen en herinneringen (we willen weer weten waar ons product vandaan komt).

Stylen maar!
Bovengenoemde trends waren uitgangspunt tijdens een stylingworkshop. De opdracht was simpel: kies je favoriete Zuiver meubel uit zes settings en style een inspirerend hoekje waarbij één of meer trends goed aan bod komen! Degene die de trend het beste had weten neer te zetten won. Het bleek nog best lastig, vooral als je de accessoires en overige meubels over 15 personen moet verdelen. Gelukkig verliep alles redelijk rustig. Met goed overleg kom je een heel eind en voor ik het wist had ik mijn hoekje klaar! Ik had bedacht niet voor de veilige weg te kiezen (dat zou de trend Nordic zijn), maar eens uit mijn comfortzone te gaan met een combinatie tussen trend 2 en 3: een warme, herfstachtige sfeer in donkere kleuren met een combinatie van wereldse prints was het eindresultaat.

selinesteba.com - img-8198

Fijne accessoires om mee aan de slag te gaan

selinesteba.com - img-8213

Druk bezig met de stylingopdracht (foto: FonQ)

selinesteba.com - img-8214

Fotografe Nienke Fris maakte de uiteindelijke foto van de stylinghoekjes (foto: Zuiver)

Gewonnen!
Na de opdracht werd er door de Zuiver-jury flink overleg gepleegd. En wie kwam er als winnaar uit de bus? Ik! Nooit verwacht, want wat waren er een hoop getalenteerde bloggers, stylisten en fotografen aanwezig. De jury vond het leuk dat ik iets totaal anders had neergezet dan wat ik meestal op mijn blog en Instagram laat zien. Dit in combinatie met de trends die goed naar voren kwamen maakte dat ik de winnaar was van een shoptegoed van 200 (!) euro te besteden in de fonQ webshop. Nou, daar weet ik wel raad mee! 

Bedankt
Het fonQ blogevent heeft me een hele hoop nieuwe gezichten, contacten en inspiratie opgeleverd! De organisatie was perfect geregeld, de showroom leuk aangekleed en de lezingen super inspirerend. Bedankt dat ik erbij mocht zijn.
En dan nu ... heerlijk online shoppen! 


Saskia heeft een reactie geplaatst op 15-11-2014

Leuke blog heb je Seline! Heb je al iets leuks uitgezocht van je shoptegoed? :)

Seline heeft gereageerd op het bericht van Saskia

Dank je wel Saskia! Ik ben nog druk aan het nadenken wat ik ga aanschaffen van mijn shoptegoed. Dat is nog best lastig met al die mooie spullen. Zodra ik wat uitgezocht heb laat ik het hier uiteraard zien! Fijn weekend.

Liefs, Seline


Karlijn heeft een reactie geplaatst op 12-11-2014

Wat was het leuk he?! En zo tof dat je hebt gewonnen!
En ik heb wat fijne tips van je gekregen ;)

Seline heeft gereageerd op het bericht van Karlijn

Nou, het was zeker gezellig en een complete verrassing dat ik won! En dat van die tips, ik denk dat we elkaar allemaal geïnspireerd hebben ;-)

Liefs, Seline


Caroline heeft een reactie geplaatst op 10-11-2014

Wat een goed stukje Seline! En leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over Zuiver!!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Caroline

Dank je wel Caroline, wat leuk om te horen. Jullie hebben ook hele mooie spullen, dan schrijft zo'n post zich vanzelf ;-)

Liefs, Seline


Marcella & Tessa | fonQ heeft een reactie geplaatst op 10-11-2014

Wat een mooi artikel! Super leuk om terug te zien :-) Nogmaals gefeliciteerd, je bent een terechte winnaar! Je styling was prachtig!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Marcella & Tessa | fonQ

Wat lief van jullie Tessa en Marcella. Bedankt dat ik erbij mocht zijn, het was een heerlijke, inspirerende dag ;-)

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.