TREND | Kleur van het jaar: DENIM DRIFT

Ik zag 'm al een beetje aankomen, in de meeste fall/winter collecties, moodboards en lookbooks van grote interieurmerken was blauw al een constante factor. En kijken we naar de modewereld dan is donkerblauw al veel langer een klassieker. Vandaag presenteerde Flexa de ColourFutures, het jaarlijks terugkerende onderzoek naar kleurtrends, waarbij ook de Kleur van het Jaar gekozen wordt. En voor het jaar 2017 is dat geworden: (tromgeroffel) Denim Drift. Zoals Flexa het zelf omschrijft: 'Een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uitziet.' 

selinesteba.com - Kleur van het jaar Flexa.jpg

All you need is Family

Als aanvulling op de Kleur van het Jaar is er een palet samengesteld met een verzameling aan blauwtinten in verschillende tonen. Door te spelen met de verhoudingen blauw in lichte en donkere tinten is de sfeer van een ruimte snel te veranderen. Combineer Denim Drift bijvoorbeeld met lichtere varianten voor een fris en opgeruimd gevoel. Liever een wat dramatischer effect? Mix het dan met de donkere kleuren uit het palet.

selinesteba.com - Kleur van het jaar 2 Flexa.jpg

Do the denim drift

En denk je nu: best een gewaagde kleur dat jeansblauw? Je hoeft natuurlijk niet meteen all the way te gaan: start met een klein wandje, een kussen (in rijke velvet stof bijvoorbeeld) of geef die oude houten stoel een lik verf ... combineren met kopertinten of licht hout maakt het allemaal wat zachter. En wat ook een mooie combinatie is: vers groen! Maar dat is altijd een goed idee in huis. Kortom, een veelzijdige kleur waar we, Flexa kennende, nog veel van gaan horen. Ik denk dat ik de verfkwast maar vast uit de schuur ga halen.

Trouwens, over de Kleur van vorig jaar (okergoud) schreef ik eerder al een blogpost. En daar zat stiekem (zonder dat ik het zelf wist) al een klein voorspellend element in ;-)

Video

Nog niet helemaal overtuigd? Check de video hieronder maar eens, daarin deelt Creative Director Heleen van Gent alvast wat slimme schildertrucs en zie je goed de mogelijkheden van deze must-have tint!

Ga jij de nieuwe Kleur van het Jaar gebruiken in huis? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.