Slow Living, zo doe je dat

Na een vakantie ben ik altijd blij weer thuis te zijn, je eigen bed, lekkere koffie, persoonlijke spullen en eigen ritme. Maar in dat laatste zit 'm dan meteen ook het probleem: ongemerkt schiet je terug in een gejaagde levensstijl en na twee dagen lijkt die ooit zo relaxte vakantie mijlenver weg. Hoe komt het toch dat we buitenshuis zo goed kunnen (bijna moeten) onthaasten en we eenmaal terug zo weer in ons oude patroon schieten? Ieder jaar neem ik me voor het deze keer anders te gaan doen, meer te leven met aandacht, geluk te halen uit alledaagse dingen ... te onthaasten. Een huiselijk, minimalistisch en harmonieus interieur draagt daar voor mij ook aan bij (een rustig huis is een rustig hoofd). Dus ga ik opruimen en laat ik me inspireren door de mooie Slow Living collectie van Søstrene Grene. 

selinesteba.com - Available_5_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__01-min.jpg

(verkrijgbaar vanaf 5 september)

Kies voor duurzaam of handgemaakt

Slow Living staat voor aandachtiger leven, de schoonheid van alledaagse dingen, maar ook voor hoe producten worden geproduceerd en welke invloed ze hebben op onze omgeving. Een opgeruimde keuken draagt bij aan een opgeruimd gevoel, het is immers een plek waar je gedurende de hele dag veel tijd doorbrengt. In de keukencollectie van Søstrene Grene vind je handige keukenhulpjes die de boel opgeruimd en georganiseerd houden.De glazen zijn afkomstig uit Italië en het ambachtelijke servies vindt zijn oorsprong in Portugal.

selinesteba.com - Available_5_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__13-min.jpg

(verkrijgbaar vanaf 5 september)

selinesteba.com - Available_5_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__43.jpg

(verkrijgbaar vanaf 5 september)

Laat je leiden door de functie

Wil je slow living toepassen op het interieur, probeer je dan te laten leiden door de functie van het product, in plaats van alleen het uiterlijk. Kies voor rustige kleuren en tijdloze ontwerpen en bedenk, voordat je iets aanschaft, welk doel het krijgt in huis. Blijf bij voorkeur weg van vluchtige trends en ga in plaats daarvan voor goede basics die bij je passen en ook volgend jaar nog mooi zijn. 

selinesteba.com - Available_12_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__20.jpg

(verkrijgbaar vanaf 12 september)

selinesteba.com - Available_19_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__15.jpg

(verkrijgbaar vanaf 19 september)

Wees bedachtzamer

Slow living betekent het dagelijks leven vertragen om evenwicht te kunnen vinden. Een keer diep ademhalen kan zomaar het begin zijn van een meer betekenisvol leven. Steek de kaarsen bijvoorbeeld wat vaker aan, ook overdag. Neem de tijd om in de dansende vlammetjes te kijken en ga daarna pas verder met waar je mee bezig was. Door langzamer en bedachtzamer te leven krijg je uiteindelijk meer gedaan, maar ervaar je wel minder stress. Dubbel zo effectief dus. 

selinesteba.com - Available_12_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__13.jpg

(verkrijgbaar vanaf 12 september)

selinesteba.com - Available_12_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__15.jpg

(verkrijgbaar vanaf 12 september)

Slow shopping? 

Het leuke van de najaarscollectie van Søstrene Grene is dat ook de lancering volgens het Slow Living principe gaat. De nieuwe collectie is opgedeeld in een lijn voor de keuken, de familiekamer en de hal en badkamer en wordt in 3 aparte delen apart van elkaar gelanceerd. 

De keukenproducten zijn vanaf 5 september verkrijgbaar

Alles voor de familiekamer is vanaf 12 september te koop in de winkel

Vanaf 19 september zijn de hal en badkamerproducten aan de beurt.

Kijk voor meer inspiratie en verkooppunten op de website van Sostrene Grene.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.