Shopping | l' Etoile conceptstore

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een weekend Bergen met mijn lief. Ik zeg 'weer', omdat we minimaal één keer per jaar in dit heerlijke dorp aan zee te vinden zijn. Het is zelfs zo dat ik er ten huwelijk ben gevraagd en we er meteen ook maar onze mini-huwelijksreis doorbrachten. Dus ja, we hebben wel wat met dat Noord-Hollandse plekje. Dichtbij Bergen ligt Schoorl, waar ik dit weekend kennis maakte met een geweldige woonwinkel én eigenares.

Het is nog geen 5 km rijden van Bergen naar Schoorl: misschien wel het meest bekend om de klimduin. Verder dan deze duin opgaan (welgeteld één keer gedaan, want het is vreselijk zwaar!) en een drankje bij Zilte Zoen aan de voet van de duin kwamen we in Schoorl normaal gesproken niet. Maar nu heeft Schoorl er een hele mooi nieuwe trekpleister bij: de prachtige winkel l' Etoile conceptstore.

selinesteba.com - img-6964

Deze fijne shop wordt gerund door de gepassioneerde Elisabeth Borger en haar geweldige smaak voor mooie producten. Zoals Elisabeth zelf zegt: "bij l' Etoile vind je pure producten, producten met gevoelswaarde, die seizoenen lang meegaan en gemaakt zijn met resepect voor ambacht." Wat ik zag: een winkel vol moois! Bamboe meubels, verlichting, heerlijke zeep, hamamdoeken, stempels, stationary, keramiek en nog veel meer. Wat opvalt is de natuurlijke en serene sfeer en het etnische randje wat in alle spullen subtiel terugkomt.

selinesteba.com - img-6974

Elisabeth zegt kleine geluksmomentjes te willen verkopen. Als voorbeeld laat ze me een 'mistletoe' zien met fijne blaadjes en dunne takjes van metaal (zie ook de foto's hieronder). "Dat is waar de winkel voor staat, dat tere, fragiele, blij worden van kleine dingen. Dat vind ik mooi." Die kleine geluksmomentjes zie je ook terug in de muurstickers van Shanna Murray, een collectie waar Elisabeth trots op is: "ik heb kunnen regelen dat ik het enige verkooppunt in Nederland ben. Ik ben zelf enorme fan van de geïllustreerde stickers ... En een beetje exclusiviteit heb je ook nodig, vooral als nieuwe shop."

selinesteba.com - img-6970

selinesteba.com - img-6973

selinesteba.com - img-6968

Ze is pas een half jaar open, maar dat het met deze winkel alleen maar verder bergopwaarts kan gaan weet ik wel zeker! Een bezoek aan l' Etoile blijft in je hoofd. Het is lastig er met niets weg te gaan. Ik kocht er trouwens een heerlijk rozenzeepje uit Turkije en een witte decoratieladder. Die ga je vast toch terugzien op mijn Instagram account. En mocht je niet direct in de gelegenheid zijn naar Schoorl af te reizen, over niet al te lange tijd opent l' Etoile ook een webshop!

Duinweg 7 Schoorl | Open: wo t/m za 10.30-17.30 | letoileconceptstore.nl 

Voor nu: geniet van de foto's! 

~ En voor jou Elisabeth: bedankt voor je gastvrijheid, je tomeloze en aanstekelijke energie én je gezelligheid!~

selinesteba.com - img-6965

selinesteba.com - img-6975

selinesteba.com - img-6972

selinesteba.com - img-6969

selinesteba.com - img-6971

selinesteba.com - img-6967

selinesteba.com - img-6963


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.