Shop | birthday favourites

selinesteba.com - collage birthday favourites.png

Met mijn verjaardag in het vooruitzicht (eind deze maand is het zover) leek het me hoog tijd voor een favorieten lijstje. Iedere keer is het namelijk weer hetzelfde liedje: het hele jaar door zie ik de leukste producten langskomen en sla ik ze op in mijn hoofd (denk ik dan). Dient mijn verjaardag zich aan, ben ik al die leuke items steevast vergeten. Daarom dit moodboard, met de (woon)producten die mij afgelopen maand opvielen. In frisse lentekleuren, soms handgemaakt, mooi om te zien of gewoon hartstikke handig. En extra fijn: de meeste zijn heel prettig geprijsd. Dus hint-hint vrienden en familie, hier is ie dan: mijn kant-en-klare verjaardags wishlist. Succes! 

Info en verkoopadressen

1. 

Het zit 'm eigenlijk al in de naam: Studio Cotton & Clay houdt zich voornamelijk bezig met natuurlijk materialen als katoen en klei. Oprichtster Arlette Timmermans heeft een passie voor vorm, textuur en kleur. En dan hebben we het niet over kleur uit een potje, Arlette verft alleen met natuurlijk pigment van bijvoorbeeld uienschillen (ja echt!) en wortels van de meekrapplant. Hartstikke natuurlijk en daarom dubbel mooi! Met klei kan ze trouwens ook toveren. Het Savi lampje is handgedraaid op een pottenbakkersschijf. Met een snoer van 2,5 meter (waarbij je kunt kiezen uit linnen, katoen of gedraaid kraftpapier) kun je alle kanten op. Op te hangen, maar ook prima te gebruiken als tafellamp. Ik ga sparen voor twee exemplaren, als blikvangers boven het aanrecht in de keuken. 

2. 

Met de zomer in aantocht kan ik me nu al veheugen op een plekje in de zon met in mijn rechterhand een verkoelend drankje. Water met komkommer, munt en limoen is mijn persoonlijke favoriet. Of framboos, cranberry, aardbei ... you get my point: lekker fruitig dus! Alleen zo jammer dat wanneer je heel bevallig een glaasje munt/framboos/limoen/komkommer water probeert in te schenken, er negen van de tien keer hele stukken fruit of groente mee plonzen, onhandig dus. De Eva solo karaf heeft de oplossing, een hele simpele, maar je moet er maar opkomen. in het midden van de karaf zit een spies waar je groente en fruit aan rijgt, superhandig én staat ook nog eens hartstikke decoratief. De karaf werkt trouwens ook zonder spies, past in praktisch alle koelkastdeuren en neemt door de dop geen geurtjes uit de ijkast aan. Je snapt waar ik komende zomer te vinden ben. 

3. 

Ik heb een zwak voor servies. Borden, kopjes, schalen en bakjes: mijn kasten staan er vol mee. En dan niet de complete sets, daar krijg ik spontaan jeuk van. Nee, doe mij maar een ratjetoe aan dessins, kleuren, materialen en formaten. Hoe gekker, hoe leuker. Dit bamboe bord van Engel. past perfect bij de rest van mijn collectie. En wat zo fijn is: het is gemaakt van volledig afbreekbaar bamboe, mag gewoon in de vaatwasser en kan tegen warme gerechten of dranken. Er is een groot assortiment om uit te kiezen, naast borden zijn er ook pastelkleurige bekers, een taartschaal, dienblad, bakjes en kindersets. In effen lichte kleuren of voorzien van lieve dessins, aan jou de keuze. 

4.

Om nog maar even bij mijn servies-tik te blijven: het was op ShowUp! waar ik kennis maakte met Particolare, wat in het Italiaans 'bijzonder' betekent. Een toepasselijke naam, want niets uit de collectie van oprichtster Sabine Boogerd is massaproductie. Des te meer uniek en verrassend. Gestart met kussens en sinds kort dus ook keramiek. Handgedraaid en geglazuurd in Marokko. En ga zo'n pottenbakker dan maar eens uitleggen dat je alles in een lichtgrijze kleur wilt hebben... dat kennen ze er amper, een lastige klus dus. Nou ik denk 'ie je goed begrepen heeft Sabine, want dit is wat mij betreft de perfecte tint grijs. IJzig en toch zacht, met soms nog wat van die stoere handgemaakte sporen op de bekers, kommen, bakjes en vazen. Een must have voor in mijn servieskast. Ik ben fan! 

5. 

Ik vraag me af of ie bestaat ... de perfecte tas. Niet te groot, maar wel ruim genoeg, de perfecte kleur, aanwezig maar niet te opvallend. Ik heb er nu eentje die dicht in de buurt komt, een zwart exemplaar van Fred de la Bretoniere waar mijn enorme mama-portemonnee (met heel veel plek voor pasjes en kleingeld) en telefoon mooi inpassen. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Een iets groter exemplaar zou fijn zijn, zo'n formaat waar de sleutels van manlief, een pak toetenvegers en ander klein kinderspul ook bij passen. Daarbij ben ik ook wel toe aan een wat lichter kleurtje, een lentetint die overal bij past ... ik denk dat ik 'm gevonden heb: de perfecte tas 2.0. Hij is van Zusss en de naam zegt genoeg: Eenvoudige tas. Elegant, basic en praktisch, maar zeker niet saai! In zacht poedergrijs, met een lang hengsel, met extra vakje aan de achterkant en in de ideale maten 28x30x2 cm. Sorry Fred, ik denk toch echt dat ik je komende lente ga vervangen ... maar niet getreurd, ik wissel mijn twee perfecte tassen gewoon af. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.