Seepje maakt wassen en poetsen leuk

Soms zijn er van die initiatieven, die wil je graag een beetje extra aandacht geven. Zo is het ook met Seepje, een Nederlands bedrijf wat wasmiddel en allesreiniger maakt van superschillen uit Nepal. Weinig sexy hoor ik je denken. Misschien wel. Maar feit is: wasjes draaien en poetsen moeten we allemaal, mooi toch als je daarbij de looks, een bewust gevoel én heerlijke geur kunt combineren? En na het lezen van deze drie redenen, kun jij straks ook niet meer onder Seepje uit. 

selinesteba.com - Seepje en Seline Steba.JPG

1. Het ontstaan van Seepje is té leuk 

Als wasmannen Melvin en Jasper op televisie zien hoe er in Nepal zeep wordt gemaakt van vruchtenschillen gaan ze op onderzoek uit. Ze komen erachter dat schillen van de Sapindus mukorossi vrucht saponine bevat, een natuurlijke vorm van zeep die vrijkomt wanneer de schillen met water in aanraking komen. De mannen komen in contact met een Nepalese schillenboer, schrapen hun studiefinanciering bij elkaar én laten een eerste lading schillen naar Nederland verschepen. Inmiddels bestaat het team uit vijf mensen en streven ze vanuit hun washok in Den Haag naar een positieve impact met hun 9 verschillende Seepjes die worden verkocht in 1100 winkels in Nederland en België. 

selinesteba.com - Seepje en Seline Steba.JPG

2. De wereld wordt er een stukje mooier (en schoner) van

Ja echt ... want het gebruiken van de Sapindus mukorossi vrucht heeft zo z'n voordelen. Behalve dat de natuurlijke ingrediënten een lagere impact hebben op het afvalwater vanuit je huis, worden de Sapindus bomen in Nepal meer waard en blijven ze behouden omdat er een eerlijke prijs voor wordt betaald. Daarbij werken de mensen in Nepal onder normale werk- en leefomstandigheden én worden de Seepjes hier in Nederland ingepakt en verstuurd door een sociale werkplaats. En die goed uitziende mintgroene en blauwe flessen? Die zijn gemaakt van oude melkflessen uit Engeland.

selinesteba.com - Seepje en Seline Steba.JPG

3. Je was én huis gaan er echt lekker van ruiken

Behalve vloeibaar wasmiddel waarin de vruchtenschillen zijn verwerkt, kun je ook met de schillen zelf wassen. Hoe dat werkt? In het pakje zit een katoenen zakje, doe hier 4 hele of 8 halve schillen in, even dichtknopen en bij de was in de trommel doen. Tijdens het wassen maken de schillen natuurlijke zeep aan die heel geschikt is voor delicate stoffen én meteen als wasverzachter werkt. Bovendien, kies je voor de 'gewoon neutrale' schillen dan zijn ze ook nog hypoallergeen. Bij de geurvarianten is een flesje van 10 ml biologische etherische olie toegevoegd. De allesreinigers zijn de nieuwste aanvulling op het assortiment. Zelf mocht ik 'Frisse mintjes geur' proberen. Mmmmmm, heerlijk fris en net zo natuurlijk. 

selinesteba.com - Seepje-Frontview Totaal.jpg

selinesteba.com - Seepje beste-van-seepje-schillen-pakket-680x519.png
 

Was- en poetsbui te pakken?

Seepje is bij zo'n 1100 winkels in Nederland en België te krijgen, dus er is er vast eentje bij jou in de buurt. Online aanschaffen kan natuurlijk ook. Start hier met shoppen. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.