Rondje door mijn huis | Kast als roomdivider

Schuiven, veranderen en opruimen ... het werkt louterend voor me de laatste dagen. Iets met een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd zullen we maar zeggen. Zo gingen we afgelopen weekend aan de slag met de woonkamer. Al sinds we hier wonen wil ik de tafel over dwars in de woonkamer hebben, want meer ruimte rondom en ach, weer eens wat anders. Al menig keer geprobeerd, steeds zonder succes. Dan maar een extra paar ogen, van mijn man deze keer. En het had succes, we kwamen tot een verrassende nieuwe indeling! 

selinesteba.com - kast als roomdivider.JPG

De Timzowood Living tafel is een 220 cm lange blikvanger, die zet je niet zomaar over dwars neer. We kwamen steeds in de knoop met de kast, die hoe dan ook moest blijven. Nu doet ' ie dienst als roomdivider tussen de keuken en de woonkamer. Zo kon de tafel meteen een flink stuk de woonkamer in en hadden we ook geen probleem meer met ruimtegebrek bij de deur. 

selinesteba.com - kast als roomdivider.JPG

Een leuk keukenhoekje toch? De achterkant van de kast was al voorzien van een mooie, gladde afgewerkte plaat. Kwestie van twee lagen schoolbordverf en ik heb een handig memobord in de keuken. En meteen een plek om mijn schort op te hangen. 

selinesteba.com - kast als roomdivider.JPG

Tja, en als je dan eenmaal bezig bent, ga je van het één in het ander: jullie herkennen het vast. Mijn zelfgemaakte 'granny'  lampen (kijk onderaan deze post voor de foto) stonden opeens een beetje ielig boven de tafel. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe aan te schaffen. Deze hanenmand kocht ik bij Kwantum, fijn groot en mooi dat lichte hout. 

selinesteba.com - kast als roomdivider.JPG

En zo kjk je vanaf de woonkamer de keuken in. Grappig is dat de tafel zo veel meer bij de rest van de ruimte betrokken is. De grote houten bank is meteen een verlengstuk van de zithoek en wordt nu optimaal gebruikt. 

selinesteba.com - kast als roomdivider.JPG

Door je meubels gelaagd neer te zetten en hoekjes te maken oogt een ruimte veel groter. En een kast hoeft echt niet altijd tegen de muur aan te staan, als scheidingswandje kan 'ie ook prima dienst doen. Let wel op dat je kast niet te hoog is, dat neemt meteen ook een heleboel licht weg. Dit formaat is perfect, voelt als een wat te hoog uitgevallen barretje én ik kan er spullen op kwijt die ik graag in het zicht hebt. Dus heb je de ruimte? Ga eens proberen, er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Ik hoop in ieder geval dat ik je heb kunnen inspireren. 

Nog even een before en after foto: 

selinesteba.com - Kast als roomdivider voor situatie.JPG
selinesteba.com - kast als roomdivider.JPG

 

Hoe vinden jullie het uitgepakt? 


Inge heeft een reactie geplaatst op 25-11-2015

Gaaf! Veel beter zo :)

Seline heeft gereageerd op het bericht van Inge

Hi Inge,

dank je wel, leuk om te horen! Ik ben er ook blij met deze nieuwe indeling ;-)

Liefs, Seline


Esmée heeft een reactie geplaatst op 08-11-2015

Ik vind het erg mooi! Ook leuk dat je de achterkant van het kleine kastje hebt geschilderd met schoolbordverf! Mooi!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Esmée

Dank je wel Esmée, leuk dat je een kijkje kwam nemen.
Zo fijn, schoolbordverf: kleine moeite, altijd groots resultaat!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.