Over troost ... en typografie voor in huis

Een vraag die ik mezelf de afgelopen dagen vaak stelde: waar ben ik in vredesnaam mee bezig? De wereld staat in brand, verknipte mensen plegen aanslagen en ik? Ik ben op zoek naar mooie plaatjes en leuke doe-het-zelf ideeën voor een nieuwe blogpost. Toch ligt het niet zo simpel... juist die mooie plaatjes en fijne inspiratiefoto's bieden wat tegenwicht aan de ellende die op dit moment gaande is. Ik vind troost in mooie typografie, bijzondere huizen en leuke Sinterklaasideeën. Want ook de goedheiligman is weer in het land. En laat die kneuterigheid van bordspelletjes, warme choco en klassieke Sint liedjes nu net zijn waar ik zo'n behoefte aan heb. Net als mijn kinderen van 2 en 6. De oudste begrijpt al schrikbarend goed wat er gaande is, maar - in godsnaam - laat ze ook genieten van dit kinderfeest. Begrijp me niet verkeerd: ik sluit mijn ogen niet voor wat er gaande is, maar bepaal wel zelf wat ik doorlaat. Die nare grotemensenwereld ga ik er niet mee veranderen, maar zolang ik de schoonheid in het kleine niet meer waardeer is het einde naar mijn idee pas echt zoek! Om een beetje in Sint sferen te blijven, daarom de leukste ideeën met (choco)letters voor in huis. Om (al is het maar voor heel even) te ontsnappen aan de waanzin in de wereld.

Mix and match

selinesteba.com - ikea hal .jpg

(bron: Elisabeth Heier

Kleine en grote letters, een compleet verhaal of juist één sprekend woord, het leuke van letters is dat je ze prima kunt mixen! En in dit geval geldt: less is more, in een zwarte of houten lijst komen de strakke letters het beste tot hun recht. 

Lightbox  

selinesteba.com - Lightbox.jpg

(bron: the boo and the boy

Een echte trend: geen lamp, maar een lightbox. Met de letterstroken maak je zelf zinnen, spreuken of woorden. Ideaal voor op de kinderkamer, zoals hier. Kopen? Kan via Weddingdeco of A Little Lovely Company

XXL!

selinesteba.com - vtwonen XL letter.jpg

(bron: vtwonen, fotografie: Dennis Brandsma, styling: Fietje Bruin)

Best gedurfd, maar met zo'n XL letter maak je pas echt een statement. Ideaal voor in het kinderhoekje, in de hal of een nis in de slaapkamer. Kwestie van strak afplakken en schilderen in een kleur naar keuze. Ook een idee: gebruik schoolbordverf, kunnen de kids er ook nog op krijten. 

Uit cement gegoten

selinesteba.com - cement letters .jpg

(bron: Indulgy)

Voor een industriële look deze stoere letters van cement. En het leuke: je maakt ze heel gemakkelijk zelf! Hoe? Er zijn verschillende manieren. 
1- Snijd uit een spons of stuk schuimrubber de gewenste vorm, doop in een badje van cement en tadaaa! Kind kan de was doen... 

2- Je kunt ook een kartonnen mal gebruiken. Zelf maken, of kopen via bijvoorbeeld Xenos. Snijd de achterkant eruit en stort hier het cement in. Afstrijken met een plamuurmes, goed laten drogen en de mal eraf halen. 

Scrabbelen 

selinesteba.com - Have a good day.jpg
 

(bron: Gras onder je voeten

Hoe leuk: deze letterstickers! Om zelf een kreet, naam of mooie quote mee op de muur te plakken. En ook fijn: ze zijn prettig geprijsd, een mooie zin is dus goed te doen! Of het complete alfabet misschien? Bestellen doe je hier

 

De openingsfoto met het Scrabbelbehang op mijn homepage is van Eijffinger


Stella heeft een reactie geplaatst op 25-11-2015

Ik vind altijd, met al die lelijkheid in de wereld: waar zijn we vanuit onze positie toe in staat? ik ben in staat om een pan soep bij wijze van bij de buurvrouw te brengen die haar zoon net heeft verloren (voorbeeld), en dan toon ik medelijden. Mee lijden.
Maar ik ben niet in staat om mee te lijden met aanslagen elders in de wereld. Stilstaan ja. Maar daarna moet je wel weer verder. Je kunt immers niet dat lijden zo laten doordringen, daar zou je enkel depressief van worden.

Seline heeft gereageerd op het bericht van Stella

Mooi gezegd Stella. Dank je wel voor je reactie.

Liefs, Seline


Marielle heeft een reactie geplaatst op 21-11-2015

Mooi geschreven Seline, ik ben het helemaal met je eens... we kunnen al die rotte dingen in de wereld niet veranderen maar we kunnen wel zelf de wereld een beetje mooier maken!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Marielle

Dankje wel Mariƫlle, dat is fijn om te horen ;-)

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.