Onderonsje met ... | Silke Feiter van Snoeps (+GIVEAWAY)

Je hebt ze vast wel eens gezien: de handgeknoopte macramé hangers voor planten die vooral in de jaren '70 populair waren. Complete oerwouden werden er mee nagebootst in het interieur, maar echt hip? Nee. En zo dacht ook Silke Feiter, oprichter van Snoeps over de hangers. Toch knoopt zij er nu lustig op los, maar dan wel aan hippe varianten. Want je kunt er veel meer mee dan je denkt! Misschien ga jij dat wel ontdekken, want ik mag van Silke een prachtige Snoeps hanger weggeven! Onderaan deze post lees je hoe je kans maakt. 

selinesteba.com - Snoeps hanger dienblad close

Vijf vragen aan Silke 

1. Je was niet echt fan van de macramé hangers van vroeger, toch sloeg je zelf ook aan het knopen, waarom? 
"De oude macramé hangers vind ik nog steeds niet mooi. Zowel de ontwerpen als het materiaal wat in die tijd gebruikt werd. Maar toen ik een natuurlijke oplossing zocht voor de inkijk op ons dakterras, zonder dat we ons opgesloten zouden voelen moest ik meteen hieraan denken. Ik zocht de knooptechniek op en ging aan de slag. Op zoek naar geschikte planten ging ik met de hanger naar ByDennis hier in Haarlem. Ik kwam terug met een order van 30 stuks!" 

2. Dus zonder het dakterras-probleem hadden we de Snoeps hangers niet gekend?
"Dat weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat mijn ideeën vaak voortkomen uit een 'probleem' wat ik ervaar in mijn dagelijks leven. Het leert me denken in oplossingen, net even buiten je comfort zone stappen... daar wordt mijn creativiteit extra door aangewakkerd, ja. Wat ook helpt is dat mijn man timmerman en architect is, we zijn een perfect team! Heb ik een idee, dan leg ik het vaak eerst voor aan hem. Als we het er samen over hebben wordt het vaak alleen maar beter." 

3.De naam Snoeps klinkt vrij zoet, is dat ook de gedachte erachter?
"Ik heb tien jaar lang als stylist gewerkt, daarna ging ik aan de slag als marketing en sales specialist voor designers. Ik vond het heerlijk te praten met mensen, echt communiceren en luisteren naar hun wensen. Ik kwam erachter dat vrouwen dol zijn op drie dingen: kleding, accessoires en 'sweets'. Toen ik het Nederlandse woord voor zoetigheid (snoep) hoorde wist ik: dat wordt de naam! Het klinkt zo schattig. En, mijn hangers zijn als zoetigheid voor je ziel, zonder de calorieën." 

4. Welke Snoeps hanger is jouw favoriet?
"Dat is een lastige, ik maak alleen hangers die ik zelf ook mooi vind. Op het moment veel zwart en wit, kleuren die goed samengaan met de meeste planten. In combinatie met het dikke touw geeft dat een stoere uitstraling en daar houd ik wel van. In principe kan ik in overleg iedere kleur touw leveren. Op het moment ben ik aan het experimenteren met het 'dip dye' effect op de touwen, heel leuk om te doen en deze zomer ook te koop."  

5. Waar kunnen we de Snoeps hangers kopen?
"Bij Greenwich Village, Anders nog ietsBloemenatelier Klavertje VijfByDennisAchter in de Winkel en Pand10 in Haarlem, V&V Bloemen en wonen in Breda en bij Cocoon Wonen (een webshop én prachtige winkel in Helenaveen). Wil je de hangers goed in het echt bekijken? In samenwerking met bloemenatelier Klavertje Vijf hing ik ze op in de nieuwe hippe koffietent CT Coffee & Coconuts in Amsterdam. We zijn trouwens ook bezig met een leuk project voor restaurant Lokaal in Naarden en voor een Bed & Breakfast in Berlijn! Een heleboel mooie dingen in het verschiet dus, maar mocht er iemand zijn met specifieke wensen, een groot project of gek idee: daar ben ik dol op, dus neem dan zeker contact met me op!"  

Meer info over Snoeps vind je op de webshop www.snoeps.nl of stuur een mail naar Silke via info@snoeps.nl

INSPIRATIE!

Ik mocht de hanger alvast uitproberen en kwam erachter dat 'ie voor nog veel meer te gebruiken is dan alleen planten. Mijn favoriete styling ideeën zie je hieronder.

Met een dienblad en kaarsjes ...

selinesteba.com - Snoeps hanger met koperen dienblad

... of met thee

selinesteba.com - Snoeps hanger thee

Met een hoedendoos (beplakt met decoratief papier) en een kleine cactusverzameling. 

selinesteba.com - Snoeps hanger ronde doos

Met een lief plantje. Mooi in combinatie met het stoere touw ;-)

selinesteba.com - Snoeps hanger plantje

Winnen! 

Wat zou jij doen met deze hanger? Laat je idee hierover in een reactie onder dit bericht achter. Het leukste, meest originele of gekste idee wint de hanger die hierboven op de foto te zien is. En volg je ook meteen de Facebookpagina van Snoeps? Meedoen kan trouwens ook via mijn Instagram pagina. Je kunt t/m zaterdag 31 januari reageren, op zondag 1 februari maak ik de winnaar bekend! Succes! 


mylene bernds heeft een reactie geplaatst op 30-01-2015

ik zou de hanger aanvullen met Nóg meer hangers! helemaal verliefd ben ik erop. in de een zou ik een gave pot met vetplant doen, in de andere hanger zou ik een bijzettafeltje creëren voor in ons nieuwe huis. Het lijkt me ook gaaf om ze in de slaapkamer weg te hangen, ik hou van een opgeruimd huis en een lege vloer, hoe meer ik op kan hangen hoe beter! (en zo kan mijn lieve konijn er niet aankomen haha!)


Gitte Maas heeft een reactie geplaatst op 30-01-2015

Deze Snoeps hanger zou perfect staan in onze slaapkamer!! Ik heb niet van die groene vingers dus ik zou er een leuke cactus in hangen met een gave gekleurde pot, zodat er ook nog wat groens op de slaapkamer "hangt". We houden van een gemixt interieur waarbij we retro gemixt hebben met brocante opgeknapte kastjes. Doordat je deze kan ophangen ben je vrij waar je deze gaat plaatsen, super handig!!!


Christel den breejen heeft een reactie geplaatst op 30-01-2015

Ik zou deze geweldige snoeps hanger, hangen in nog een saai hoekje die ik in mijn huis heb. Met een leuk dienblad en gezellige kaarsjes en plantjes er op. Zo wordt het saaie hoekje aangekleed met iets super leuks. Door jou foto's en blogs krijg ik inspiratie en leuke ideeën om mijn huis nog leuker en knusser te maken.


Klaske heeft een reactie geplaatst op 30-01-2015

Wij hebben 2 grote tuindeuren aan de straatkant van ons huis. Met kerst had ik sterren voor de ramen van de tuindeuren hangen en ik zou er nu graag iets anders voor hangen. Ik ben al een tijdje op zoek naar wát ik er voor wil hangen en nu zie ik deze prachtige hanger. Zou perfect zijn met een mooie plant erin!


Maria heeft een reactie geplaatst op 27-01-2015

In mijn keuken zou ik hem hangen, met een grote vintage schaal gevuld met verschillende kruidenplantjes zodat ik iedere dag tijdens het koken kan plukken van deze mooie hanger :)


Karina heeft een reactie geplaatst op 27-01-2015

Toen ik de foto's zag, wilde ik het liefst zelf schommelen in deze prachtige hanger. Dat mooie sterke touw zorgt voor die associatie van een schommel in de speeltuin. Ik zou daarom iedere week een andere creatie maken zodat alle mogelijke items in mijn huis een keer aan de beurt komen om rond te zwieren in het interieur.


Susan heeft een reactie geplaatst op 25-01-2015

Ik zou hem gebruiken als nachtkastje. Een romantisch lichtje en een gezellige prul voor een knusse ambiance en dat zonder dat het extra ruimte in neemt. Top!


Yvonne heeft een reactie geplaatst op 25-01-2015

Ik doe graag mee voor deze mooie hanger ....ik zou het gebruiken met een dienblad of grote witte platte schaal erin en daarop vaasjes met bloemetjes of kleine potjes met cactusjes erin !!


Astrid Groenewegen heeft een reactie geplaatst op 25-01-2015

Ik ben verliefd op deze hanger! k zag hem in Haarlem en meteen sloeg de vonk over. Dus wat ik zou doen met deze hanger is al mijn lievelingsdingen om te relaxen erin zetten. M'n mooiste theemok met m'n verse thee ernaast, m'n cactus die Freddie heet en nooit dood gaat, m'n ipod om lekkere muziekjes te luisteren. Ik zie hem al hangen; over 2 maanden verhuis in naar m'n eerste zelfgekochte huis. Dan kan ie naast de bank, met uitzicht op het water. Kunnen we allebei snoepig gezellig genieten.


Phillie heeft een reactie geplaatst op 25-01-2015

Wow ik was meteen verliefd op de Snoeps hangers! Staat super leuk bij onze Scandinavische inrichting.
Ik zou hem gebruiken om een hoek te decoreren en de decoratie vaak afwisselen. De ideeën die ik tot nu voorbij heb zien komen, bieden genoeg inspiratie. Aangezien wij een konijntje hebben, wat super nieuwsgierig is en graag aan plantjes en alles wat van hout en touw is bijt, is de hanger voor ons de ideale oplossing! Zo blijft het intact :-).


Alana Jansen heeft een reactie geplaatst op 25-01-2015

Mijn lieve kitten is ontzettend gek op mijn planten, ze is er zó gek op dat ze ze op eet. En daar ben ik wat minder blij mee, haha! Ik heb al zoveel platen weg moeten gooien omdat er hapjes uit zijn.... Als ik deze give away zou winnen dan zou ik mijn plantjes veilig kunnen ophangen in mijn huisje, zonder dat mijn kitten er van eet!


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.