Mooi Goed | Zoals het klokje thuis tikt ...

Zo tikt het nergens. Toch vind ik ze nog wel eens lastig: klokken in mijn interieur. Ze vragen best wat aandacht, moeten vaak ergens hangen en dan kijk ik nog op mijn telefoon voor de tijd ... Gelukkig is er vandaag de dag een grote keuze aan fijne tafel- of schouwklokjes, net als deze van Mooi Goed. En dat is meer mijn ding. Want met al die planken en kasten in huis als podium is een klok dan ineens heel leuk! 

selinesteba.com - img-0976

De grote metalen wijzerplaat is meteen ook de klok, grappig toch? Geen behuizing of rand, nee er is geen moeite gedaan het uurwerk aan de achterkant te verbergen, iets wat je steeds meer ziet in de designwereld (en wat ook nog wel even zo blijft volgens trendwatcher Lidewij Edelkoort!). Schroeven, spijkertjes, radertjes: ze mogen gezien en worden zelfs uitvergroot om er nog meer de aandacht op te vestigen. Zo ook de messing steun waarmee de klok blijft staan, lekker opvallend met die sierlijke krullen én heel verrassend bij de strakke wijzerplaat. 

En dat is precies wat eigenaar en ontwerper Christian Kockx heeft bedoeld met zijn ontwerpen: een combinatie van minimalistisch en rijk gedecoreerd maken de producten uniek, maar ook passend in elk interieur! 

selinesteba.com - img-0975

Wat nou zo leuk is: de klok is een woonaccessoire op zich. Ideaal om mee te stylen dus. Alleen even onthouden als je de klok een ander plekje geeftt, ik betrap mezelf er nog wel eens op dat ik tevergeefs naar de tijd zoek op de 'oude' plek van de klok. Maar dat heeft vooral te maken met mijn veranderdrang ... niet té vaak van plek veranderen dus. 

selinesteba.com - img-0977

Tip: met een glazen stolp erover heen wordt zo'n klokje een museumstuk! 

selinesteba.com - img-0980

Idee: laat de kleuren én materialen van de klok terug komen in de rest van de accessoires. Zoals ik hier deed met de zwarte metalen kandelaar, het messing knijpertje en de zwartwitte print. 

selinesteba.com - img-0978

De uitstraling van een ontwerp is belangrijk voor Christian: meteen kunnen zien waarvan het gemaakt is, waarvoor je het kunt gebruiken en hoe het in elkaar zit dus! Dol op echte ambacht is 'ie en dat zie je terug in zijn werk. Hieronder nog zo'n Mooi Goed favoriet: de zwarte kapstokhaken! Ik ga ze gebruiken in mijn werkkamer ... of naast mijn kledingrek ... of toch in de hal? Nog even over nadenken ;-)

selinesteba.com - mooi-goed-kapstokhaken-vrijstaand-004

(foto: Mooi Goed)


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.