Kringloopgeluk #2 (Frankrijk)

Dit zullen veel mensen met me eens zijn: geen land waar je beter brocante en tweede- (of zelfs derde en vierde)hands kunt shoppen dan in Frankrijk. Iedere dag is wel ergens een Vide Grenier (rommelmarkt) te vinden en elk dorpje heeft wel een antiekzaakje waar je fijn kunt struinen. Toegegegeven, soms moet je er voor naar ieniemienie dorpjes in de middele of nowhere, maar daar word je dan ook rijkelijk voor beloond. Hoe onbekender de markt, hoe leuker (en vaak ook goedkoper). Ik moest me inhouden, want met een volgepakte vakantie-auto kon er niet heel veel brocante meer bij - de kasten en stoelen heb ik dus maar laten staan -, maar een goed gevulde tas met kleine schatten mocht nog mee terug. Ik heb alles een plekje gegeven en ben benieuwd wat jullie ervan vinden! 

selinesteba.com - Kringloopgeluk Frankrijk Seline Steba

Alles bij elkaar gefotografeerd. Ik had een aluminium crush deze keer ;-)

De markten die ik bezocht waren in:
- La Roche Derrien. Een klein dorpje, heel lokaal, weinig toeristen en heel veel moois! De prijzen over het algemeen laag. Hier kocht ik mooie oude doeken (niet op de foto). 
- Lannion. Een grote brocantemarkt slingerend door de oude straatjes van de stad. Heel veel moois, met iets hogere prijzen. 
- Verder bezochten we nog wat brocantewinkels in en rondom Perros Guirec en Lannion. 

selinesteba.com - Kringloopgeluk Frankrijk Seline Steba

De zeeflepel kreeg een plekje aan de console in de keuken. Ik kocht 'm op de brocantemarkt in Lannion. Samen met de aluminum onderzetter (verderop te zien) betaalde ik € 1,50! Een koopje! 

selinesteba.com - Kringloopgeluk Frankrijk Seline Steba

Het aluminium potje met 'Sucre' erop kreeg een plek in de keuken. Van binnen nog helemaal gaaf en schoon. Samen met de braadslee (verderop) gekocht voor 12 euro.

selinesteba.com - Kringloopgeluk Frankrijk Seline Steba

Dit aardewerk potje vond ik bij DBO Brocante in Treguier. Een soort kringloopwinkel, met (als je goed zoekt) hele mooie spullen. Dit potje heeft een mooi stippelmotief, ik kocht 'm samen met nog zo'n pot (op de keukenfoto te zien) voor maar 2 euro.

selinesteba.com - Kringloopgeluk Frankrijk Seline Steba

Voor ik op vakantie ging was ik al op zoek naar een metalen schaal om plantjes op te zetten. Deze oude braadslee vond ik op de brocantemarkt in Lannion en kocht ik samen met de suikerpot. Mooi toch, dat groen bij die metaalkleur? 

selinesteba.com - Kringloopgeluk Frankrijk Seline Steba

De aluminium onderzetter tikte ik samen met de lepel op de kop voor maar € 1,50. Hij is natuurlijk nog gewoon te gebruiken. Ik vond 'm zo mooi dat ik het zonde vond er hete pannen op te zetten. Daarom, een plekje op de plank boven de bank.


Rosalie heeft een reactie geplaatst op 02-08-2015

Wat een gave dingen heb je gekocht en mooie plekken gegeven in je huis!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Rosalie

Wat leuk om te horen Rosalie, dank je wel! Blijft bijzonder hoe blij je kunt worden van kleine dingen.

Liefs, Seline


Anneke heeft een reactie geplaatst op 25-07-2015

Wat een geweldige vondsten en wat mooi gestyled!
Geniet ervan!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Anneke

Dank je wel Anneke, dat is lief! En wat dat genieten betreft: komt helemaal goed!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.