Inspiratie voor de tuin + shoppen!

selinesteba.com - Tuin inspiratie.jpg

Normaal ben ik niet zo van het delen van andermans foto's als inspiratie op mijn blog. Veel liever laat ik mijn eigen beelden zien als het daadwerkelijke resultaat daar is. Maar met het officiële begin van de lente, de tuindeuren die weer open kunnen en de eerste voorzichtige zonnestralen blijven de ideeën die ik heb met onze tuin in mijn hoofd rondspoken. Helemaal op de schop hoeft 'ie niet, maar een goede update kan 'ie wel gebruiken. Bij het zoeken naar ideeën kwam ik bovenstaande foto tegen, van mijn blogcollega Nelleke en haar geweldige smaak voor puur en basic. Om mijn woorden kracht bij te zetten en als stok achter de deur stap ik even af van mijn principes. Want dit dames en heren is exact de sfeer die mijn 'nieuwe' tuin gaat uitstralen. Met stoer grind, een goede dakboom, lekker veel hout en natuurlijk sfeerverlichting. En omdat ik toch al uren online heb zitten speuren heb ik er meteen een mini-shopping bij gemaakt. Enne ... mijn eindresultaat zien jullie hier heel snel terug! (Bron foto: Langius Design

Shoppen | In de stijl van ... 

selinesteba.com - solvinden-led-plafondlamp-op-zonnecellen-wit__0316268_PE516205_S4.JPG

Zelf kocht ik ze vorig jaar al: de Solvinden zonnecelverlichting van Ikea. Met de uitstraling van een rijstpapieren bol, maar gemaakt van stevige parachutestof wat wel tegen een regenbuitje kan. Als de zon schijnt laden ze op, valt de schemer dan zorgen ze voor gezellig sfeerlicht. Als de dakplataan eenmaal staat krijgen ze daar een nieuw plekje. 

selinesteba.com - Ardenner split grijs.jpg

Ardenner siersplit, vekrijgbaar bij de meeste bouwmarkten of via bigbagsiergrind.nl 

Het voorste gedeelte van ons terras kan wel een opknapbeurt gebruiken. Maar omdat terrassen aanleggen niet direct mijn specialisme is en het budget streng bewaakt moet blijven bedacht ik me dat siersplit nog niet zo'n slecht idee was. En dan vooral de steentjes in zachtgrijze kleur. Komt nog bij dat volgens verschillende bronnen zelfs de ergste tuin dummies het zelf aan kunnen leggen, handig! Hebben jullie er ervaring mee? 

selinesteba.com - Kwantum tuinstoel valencia.jpg

Afgelopen week kwam ik 'm tegen op de Kwantum website, deze fijne rotan-look fauteuil. Nu eens in lichte kleuren én geschikt voor buiten. 

selinesteba.com - Fair trade original tuin inspiratie.jpeg

Onmisbaar tijdens afkoelende zomeravonden of je eerste middagje in de prille lentezon: een behaaglijk plaid. Deze gestreepte variant van Fairtrade Original is lekker warm en staat heel stijlvol bij het verder sobere palet. 

selinesteba.com - u element tuininspiratie.jpg

Van dit soort dingen houd ik zo: simpele en functionele vormen waar je direct iets mee kunt. Zoals een betonnen U-element (te koop in de meeste bouwmartken). In z'n eentje leuk als bijzettafeltje, maar opgestapeld ook een prima (en stevige) variant op de kast, buitenkeuken of houtopslag bijvoorbeeld ... laat je creativiteit de vrije loop. Ik ga ze gebruiken als extra bankje/sidetable tegen de schutting. 

selinesteba.com - Little Greene 226--grey-teal cropped.jpg

Little Greene - Grey Teal 226 

selinesteba.com - Little Greene bone-china blue cropped.jpg

Little Greene - Bone China Blue Mid 183

Last but zeker not least: grijze verf! De basis van iedere inrichting - of dit nu binnen of buiten is - staat of valt bij het kiezen van de juiste verftinten. Ik ga voor twee grijzen. Uitgangspunt? Mijn tuinhuisje, die geschilderd is in de lichte variant. Het donkere grijs ga ik gebruiken voor de oppottafel, of dat oude houten stoeltje. Leuk toch, zo'n stevig statement. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.