Inspiratie | Keuken opknappen #1

Een nieuwe keuken staat hier al een tijdje op de wensenlijst. In eerste instantie op de planning voor volgend jaar, maar na lang wikken en wegen toch besloten om nog even te wachten. Want met wat kleine aanpassingen kan onze bestaande keuken er nog best even mee door. 

Inmiddels is er al best veel geklust in de keuken. Twee jaar terug gaf ik de (vreselijke) gele kunststof frontjes al een friswitte kleur. Afgelopen week deed ik hetzelfde met de koof waar de verlichting in zit. Mijn lieve man haalde de designradiator (een handdoekrek die eigenlijk thuishoort in een badkamer, wederom zo'n onbegrijpelijke keuze van de vorige bewoners) er eindelijk af en verving 'm door twee planken waar ik fijn voorraadpotten, kookboeken en mijn radiootje op kwijt kan. Kortom, met minimale middelen hebben we al best veel bereikt.

selinesteba.com - foto-1

Fijn, de verwarming maakte plaats voor twee ruime opbergplanken. 

selinesteba.com - foto-2

Genoeg plek voor opbergpotten, glazen, kookboeken en mijn Tivoli radio. 

Wat er nog op de planning staat: een toplaag van betonstuc over ons bestaande (donkerbruine) aanrechtblad heen en nieuwe grepen. En tja, dat is best een ding. Het zijn er namelijk 15, ze springen flink in het oog en tot op heden heb ik de perecte greep nog niet kunnen ontdekken. Tot ik deze week het idee van een leren handgreep tegen kwam. Een mooie oplossing, een zachte look en ook nog eens hartstikke origineel. Goed zelf te maken ook lijkt me, dus ik ga op zoek naar een stevig stuk leer in lichtgrijze tint. Voor nu, alvast wat inspiratie ... en het eindresultaat laat ik hier natuurlijk zien! 

selinesteba.com - leren-keukengreep-1

Bron | diyshowoff.com

selinesteba.com - keuken1-1

Bron | onbekend

selinesteba.com - keuken2-1

Bron | Patix 

selinesteba.com - keukengreep2-1

Bron | Camp

selinesteba.com - detail-greep

Bron | Ollie & Seb's Hause 

Volg je me al op Pinterest? Op mijn bord KITCHENS nog veel meer keukeninspiratie! 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.