Inspiratie | dit wordt de nieuwe badkamer

Voor iedereen die mij kent of al een tijdje volgt: de badkamer is hier een doorn in het oog, al heel lang. Eigenlijk al vanaf het begin dat we hier wonen en dat is in december 8 jaar. Ik ben al een hele tijd op Instagram te vinden, maar er is nog nooit iets van de badkamer op dit platform verschenen, nog geen milimeter. Is niet erg, want ik heb genoeg andere mooie dingen om op de gevoelige plaat vast te leggen en je moet ook wat te dromen houden toch? Nou, die droom gaat nu eindelijk uitkomen, want we gaan verbouwen! 1 oktober starten ze met slopen en zit ik drie weken zonder douche. Of ik het spannend vind? Ja zeker. Maar ik neem jullie mee in het proces. Vandaag de eerste stap: het moodboard.

De sfeer in een notendop

De verbouwing, de troep, de keuzes ... ik weet altijd heel goed wat ik wil, maar vind ook een heleboel mooi. We zijn al maanden aan het rondkijken, oriënteren, budgetteren en bijstellen, maar hebben nu dan eindelijk de knoop doorgehakt. We gingen van exclusieve matzwarte kranen naar (gewone) chromen en van een op maat gemaakt designmeubel naar Ikea (dikke prima!) voordat we uitkwamen op een selectie waar we allebei enthousiast van werden en die ook nog budgetvriendelijk is. Dit is de badkamersfeer in een notendop: 

selinesteba.com - Badkamer inspiratie.jpg

We hebben ervoor gekozen de basis zo neutraal mogelijk te houden en vinden het mooi de sfeer van de rest van ons huis door te trekken in deze ruimte. Vanwege lekkage was een verbouwing nu echt nodig, maar we hebben allebei ook het gevoel dat dit een fijn 'tussen-huis' is, waar we binnen nu en een aantal jaar ook weer uit gaan. De keuzes zijn daarom vrij budgetvriendelijk, helemaal niet erg, want met een beetje goed zoeken en mixen kun je alsnog een luxe en fris geheel neerzetten. En vergeleken bij wat we nu hebben (de voorfoto's volgen nog een keer in een andere post, beloofd!) gaan we er alleen maar op vooruit. 

Dit gaat het worden

Als ik denk aan wat ik zoek in een badkamer dan zijn dat 3 dingen: relaxen, opfrissen en me weer voelen als nieuw. Vandaar de woorden Relax, Refresh & Renew in het moodboard. En Renew heeft in deze context een dubbele betekenis, aangezien de badkamer zelf eerst ook een flinke opknapbeurt krijgt. Hieronder per categorie de keuzes die wij (toe nu toe) hebben gemaakt. 

1. De tegels

Vloeren en wanden bepalen de basis van de badkamer, neem daarom echt even de tijd voor het uitzoeken van tegels. Wij gingen voor een grijze cementkleurige tegel van 60x 60 cm (in mijn moodboard zie je de vtwonen tegel Cement uit de Mold serie, we hebben een soortgelijke eigen merk tegel gevonden) voor op de vloer en de wand achter het toilet en de inloopdouche. Op de overige wanden komt een matte witte tegel van 60x30 cm met rechte hoeken. Houd bij de keuze van je tegels ook rekening met lichtinval. Wij hebben een raam in onze badkamer, wat ervoor zorgt dat er altijd daglicht naar binnen valt en een donkere kleur tegel ook een optie was geweest. Op de foto hieronder een voorbeeld van de basis die we mooi vinden.

selinesteba.com - badkamer2_vtwonen tegels.jpg

(bron: vtwonen november 2014, Fotografie: Jansje Klazinga Styling: Frans Uyterlinde)

2. De meubels

Omdat de basis al vrij steriel en basic is, wilden we de meubels wel wat 'warmer' hebben. In onze nieuwe badkamer komt de eikenhouten wastafelonderkast Godmorgon met twee lades samen met de Braviken wastafel (zie de foto hieronder). We hebben gekozen voor een meubel van 100 cm breed en laten er twee chromen kranen op monteren. Boven het meubel komt een spiegel die we kochten bij Sanidump, deze is ook 100 cm breed (zonder rand) en heeft interne verlichting en verwarming.

selinesteba.com - De kast_ikea2.jpg

(bron: Ikea.nl)

Wat ik nu heel erg mis in de badkamer is opbergruimte. Dus naast die twee fijne lades van de onderkast komt er ook nog een hoge kolomkast (ook in eikenkleur) uit dezelfde Godmorgon serie van Ikea te hangen. 

3. De kranen

Hadden we in het eerste plan nog prachtige matzwarte kranen op ons lijstje staan, daar zijn we inmiddels helemaal vanaf gestapt. Behalve dat dit soort kranen een flinke hap uit je budget is (mits je goede hebt), vonden we het ook te 'apart' voor een eventuele verkoop van het huis in de toekomst. Niet iedereen houdt ervan. We gaan dus 'gewoon' voor chroom. Alles opbouw, dat scheelt ook weer veel extra leidingwerk wegwerken. Op de wastafel komen twee Dalskär kranen van Ikea, de regendouche heet Brogrund, hier doen we de Vallamosse thermostaat kraan bij. 

4. Het toilet

Wij hebben een tweede toilet op de badkamer en ook deze gaat er helemaal uit om plaats te maken voor een nieuw inbouwtoilet van Grohe. Is de ombouw nu schuin in de hoek gebouwd, de bedoeling is dat het in oktober een rechte ombouw wordt. Haaks op deze ombouw komt dan een muurtje, waar de glazen wand voor de inloopdouche aan bevestigd wordt. Op deze plek zit nu nog het bad.

5. De accessoires

Och, wat zou ik willen dat alles al achter de rug was en ik me bezig kan gaan houden met de fnishing touch. In m'n hoofd is het in ieder geval allemaal al klaar. Ook wat accessoires betreft houden we het lekker naturel: luchtig gevlochten manden, grote hamamdoeken, stukken zeep, het nodige verse groen en mooie flessen en verpakkingen. Zelf ben ik fan van de merken Aesop, L:a Bruket en Meraki, deze flessen, tubes en potjes zul je dan ook zeker tegenkomen op de badkamer straks. Voor het toilet beneden heb ik ooit al eens de Meraki zeeppomphouder gekocht, hier past precies een fles is. Voor de badkamer wil ik er graag 3: voor de shampoo, conditioner en doucheschuim. Helaas kan ik ze al een tijdje nergens meer vinden (had ik er toen maar meteen meer gekocht!), dus als iemand weet waar ik ze nog vandaan kan halen dan hoor ik dat graag.

selinesteba.com - La Bruket_my Scandinavian Home.jpg

(bron: L:a Bruket via My Scandinavian Home)  

selinesteba.com - v36_meraki_hop_houseofproducts_beauty_cadeau_gift_schoonmaakmiddel_009_3.1522754127.jpg

(bron: Meraki via Houseofproducts.nl)

selinesteba.com - Aesop_http-::cocolapinedesign.com:.jpg

(bron: Aesop via cocolapinedesign.com)


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.