Huis in herfstsfeer

Nu het buiten steeds wat kouder wordt en het 's avonds eerder donker is (bekijk ook mijn vorige post over verlichting), groeit bij mij de behoefte het binnen behaaglijk en knus te maken. En dat je daar echt niet je hele huis voor op kop hoeft te zetten laat ik je hier zien. Met breisels, vachtjes, kaarslicht en warme tinten kom je namelijk al een heel eind. 

selinesteba.com - img-7687

We zagen het vorig jaar al veel, maar ook op de beurs in Parijs kwam ik erachter: koper is (nog steeds) hip! Komt goed uit, want deze warme kleur is de perfecte hersfttint. Ik combineer het graag met wittinten en okergeel. 

selinesteba.com - img-7685

Nog zo'n fijne combinatie: koper en (blank)hout. De vergrijsde roze details maken het wat vrouwelijker.

selinesteba.com - img-7688

Deze onderzetters zijn zelf gemaakt van witte klei. De droogbloemen leg je erop als de klei nog nat is. Is de klei uitgehard? Dan werk je de onderzetters af met een laagje vernis.

selinesteba.com - img-7684

Ook koele tinten kunnen warm aanvoelen! Met het gebruik van de juiste materiaalcombinaties wordt een palet van grijzen knus en comfortabel. Hoe? Kies voor grove structuren als linnen, combineer ton sur ton grijstinten en maak af met vachtjes en grove breisels.

selinesteba.com - img-7686

Dekentje, kop thee, en de nieuwe Kinfolk ... wat wil een mens nog meer? En kijk eens hoe mooi de houten accenten combineren met wit en grijs!

selinesteba.com - img-7689

Nog zo'n fijne zelfmaker ... niet nieuw, maar wel leuk. Rijg grote houten kralen aan een koord, knoop stevig vast et voilá: een unieke onderzetter voor een hete theepot. Leuk detail: het theekopje is gemaakt van bamboe, dubbel mooi dus!

selinesteba.com - img-7690

Ik ben gek op de combinatie hout en wit. Dat begon al toen ik de Eames rocking chair kocht ... dat houten frame, samen met de witte kuip: wat mij betreft de perfecte combinatie. Toch kan deze Scandinavische look snel zomers en soms zelf kil ogen. Maar met kaarslicht, warme kleuren (hier een roestkleurige kaars) los je dat toch simpel op? 

selinesteba.com - img-7691

Leuk in de keuken zo'n houten broodplankje, maar met wat theelichtjes erop ook het perfecte dienblaadje voor een knus sfeerhoekje.

selinesteba.com - img-7692
 

Alle stijlen gemixt: grijs, breisels, kussens, okergeel, koper en hout ... in een basis van wit kun je eigenlijk alle kanten op!


Maartje heeft een reactie geplaatst op 25-09-2014

Wat een heerlijke plaatjes en idee├źn..! Mag ik vragen waar je die gele bollenbloemen vandaan hebt? Craspedia is dat toch? Ik heb geen idee waar ik die kan krijgen.. en ik vind zo leuk!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Maartje

Dank je wel Maartje, wat leuk om te horen. De gele bolletjes zijn inderdaad Craspedia (ook wel trommelstokjes). Ik kocht ze afgelopen weekend bij de Intratuin, maar ben er ook een hele poos naar op zoek geweest. Op de markt kun je er ook nog wel eens voor slagen. Het is er de tijd voor nu, dus de kans dat je ze vindt is nu het grootst ;-)
Succes ermee!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.