Help mij aan een nieuwe muurkleur

Zonnestralen, ander licht in huis, de deuren open ... het is (bijna) lente. Een fijne tijd, maar ook een drukke, want bij het zien van die eerste zonnestralen begint het bij mij alweer te kriebelen. Verandering. In huis. En wel nu. Deze keer is de wand in de woonkamer aan de beurt, die kan wel een fris nieuw kleurtje gebruiken. Maar weet ik anders altijd zo goed wat ik wil, deze keer is het lastiger. Ik twijfel. Help jij me de perfecte tint voor de muur te vinden? Dit zijn de feiten op een rijtje. 

selinesteba.com - img-9600

selinesteba.com - img-9601

selinesteba.com - img-9604

De wand zoals 'ie nu is. Geverfd in de kleur Earlydew van Flexa. Prima tint hoor, maar hij zit er inmiddels al een aantal jaar op, de eerte vlekjes (vette handjes van de kids) zijn al zichtbaar en eerlijk gezegd ben ik er een ook een beetje op uit gekeken.

En waar moet de nieuwe kleur dan aan voldoen? Het moet een rustige tint zijn, maar ook fris en warm. Daarnaast moet het passen bij het vtwonen sloophoutbehang (daar zit grijs, roze en wit in) en de bank, want die blijven wél. En ik heb ze al op meerder plekken in huis: geverfde lambriseringen. Ook voor deze wand zit ik daaraan te denken. Misschien wat hoger, in combinatie met de plank, die ik dan in dezelfde tint schilder. Kortom, genoeg ideeën, of eigenlijk teveel. Hieronder wat beelden die mij inspireren. En ja, er zit best veel grijs tussen ... misschien de easy way, maar het blijft een fijne tint. Wat vinden jullie?

selinesteba.com - grey-wall

(bron: Weekdaycarnival)

selinesteba.com - grey-shades

(bron: colourfulness)

selinesteba.com - grey-wall-dwell

(bron: Dwell) 

selinesteba.com - geverfde-lambrisering-kerst-kaarten-knipsels-kerstversiering-1

(bron: vtwonen)

selinesteba.com - flexa-creations

(bron: Flexa)


Anneke heeft een reactie geplaatst op 25-03-2015

Oh zo herkenbaar. Ik droomde ook van een grijze muur in de logeerkamer. Het werd de kleur tin van Histor.
Opgebracht met een blokkwast voor een stoer effect. Prachtige kleur, maar grijs is niet helemaal ik... Bij mij gaat er tzt een andere kleur overheen

Seline heeft gereageerd op het bericht van Anneke

Heyy Anneke,

die tint zag ik inderdaad voorbij komen op je Instagram. Vond ik wel heel mooi hoor! Maar het klopt dat een kleur bij je moet passen, soms is dat niet zo en kom je daar later toch achter.
Deze tint was wel heel erg 'mij', maar ik merk dat ik een iets rustigere basis wil. EN ik vind veranderen in huis nu eenmaal heerlijk, haha!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.