Getest | Koning der hangmatten: de Fatboy Headdemock

Mijn tuin begint steeds meer een verlengde van de woonkamer te worden: er staat een grote eettafel met bank, een zithoek met buitenkleed en er hangt de nodige sfeerverlichting. Het enige wat ik nog miste was een lekkere luie stoel of een hangmat. Maar voor die laatste heb je twee palen of bomen nodig ... dacht ik. Het pakket wat Fatboy mij vorige maand opstuurde kwam op precies het juiste moment. Een hangmat! En niet zomaar één: de Headdemock is de absolute koning op dit gebied en heeft geen (palm)bomen nodig, het stevige frame zit er gewoon bij. Probleem opgelost. Je begrijpt, bij mooi weer liggen we met z'n allen in dat ding (ja, dat kan!). En een model vinden om 'm te testen was niet moeilijk: mijn broertje Jasper nam deze vreselijke zware klus maar wat graag aan. Kijk hieronder hoe de hangmat mijn tuin opfleurt. 

selinesteba.com - Fatboy Headdemock9.JPG

De gevoerde hangmat is gemaakt van waterafstotende en UV werende stof. Tijdens een dikke regenbui zou ik 'm wel even binnen leggen, maar tegen wat druppels en vuil is 'ie prima bestand. 

selinesteba.com - Fatboy Headdemock10.jpg

Ik ging voor de lichtgrijze kleur, past mooi bij de tint van het tuinhuisje en is hartstikke tijdloos. 

selinesteba.com - Fatboy Headdemock8.jpg

Ook het frame kan tegen water en dus gewoon buiten blijven staan. De strategisch geplaatste doppen sluiten alle kiertjes af, waardoor er ook geen water naar binnen kan lopen. En heel fijn: het frame is superlicht en kan helemaal uit elkaar gehaald worden, dus makkelijk verplaatsbaar en op te bergen.

selinesteba.com - Fatboy Headdemock7.JPG

Jasper is geen kleine jongen, maar je ziet dat er nog genoeg ruimte over is in de hangmat. Twee personen gaan er gemakkelijk in. En dan veert het frame ook nog lichtjes mee, wegdoezelen in het zonnetje is dus gegarandeerd. 

selinesteba.com - Fatboy Headdemock3.JPG

En waar komt die naam toch vandaan? Headdemock is een verbastering van het Engelse Hammock en is Brabants dialect voor 'Heb jij hem ook'.

selinesteba.com - Fatboy Headdemock5.JPG

Niet onbelangrijk: in en uitstappen met de voetjes op de grond, dat voorkomt een ongecontroleerde salto ;-)

selinesteba.com - Fatboy Headdemock2.JPG

Een kruk met drankje, boek en zonnebril binnen handbereik en genieten maar. 

selinesteba.com - Fatboy Headdemock1.JPG

Het is een investering, maar voor € 399,95 kun je de komende jaren genieten, wiegen en zonnen in deze heerlijke hangmat. En geloof mij, hij is het dubbel en dwars waard! De Headdemock wordt standaard geleverd met een beschermhoes voor zowel het frame als de hangmat zelf. Optioneel is er een losse cover bij te bestellen, die schuif je zo over de complete hangmat heen, hoeft 'ie helemaal niet meer naar binnen. In dezelfde lijn en kleuren is er ook een hoofdkussen verkrijgbaar. 

Wat vind jij van deze nieuwe aanwinst? Welk relaxmeubel heb jij in de tuin of op het balkon staan? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.