Dit is waarom ik dol ben op opbergmanden

Als ik ergens een 'sucker' voor ben dan is het wel voor mooie manden. Groot, klein, gevlochten of van staal: zet een mand voor m'n neus en ik ben verkocht. Best lastig, want inmiddels schieten ze als paddestoelen uit de grond. Het wordt niet eens meer opgemerkt als ik (soms een beetje stiekem) een nieuw exemplaar ergens tussen moffel. Het allerergste is, ik weet zo'n mand altijd wel weer te vullen, met van alles en nog wat. Want: zo handig alles bij elkaar. Maar ondertussen zie ik door de manden de mand niet meer. En zolang ik in deze ontkenningsfase leef, ben ik bang dat er geen STOP op zit. En dan ben je ook nog woonblogger en krijg je de leukste spullen opgestuurd ... zo ook deze .. uh, manden van Zusss in twee maten. In zachtgrijs canvas, de stof is gewaxt en heeft een vintage uitstraling, helemaal mijn ding. Binnenkort ga ik opruimen, beloofd! Tot die tijd omarm ik mijn 'verslaving' en heb ik ook voor deze beauty's al wat leuke bestemmingen bedacht. 

Aan de kapstok

selinesteba.com - Zusss canvas mand

Tja, als er geen ruimte meer op de grond is, dan maar de lucht in. Dit kapstokje hangt onder aan mijn trap, en ik weet niet hoe het bij jou zit, maar lege haakjes zijn voor mij een 'trigger': daar moet ik wat aan. Zo hangen de manden lekker in het zicht en pak je er snel wat uit. Ideaal voor het opbergen van sjaals, tasjes of spul wat mee naar boven moet.

selinesteba.com - Zusss canvas mand.JPG

De handige hengsels zijn super sterk en de mand is door zijn ronde vorm lekker diep en ruimer dan je denkt! Op de voorgrond de grote maat, de mand erachter is de kleinere versie. 

Met een plant erin  

selinesteba.com - Zusss canvas mand.JPG

Tegelijk met mijn manden obsessie loopt er nog een kleine verzameling (bijna synchroon) naast: planten. En op die tuincentrum potten ben je ook een keer uitgekeken, dus daar kwam de mand weer. De kleine versie deze keer, want met zijn 25x28 cm is deze mooie Medium maat perfect voor een middelgroot plantje. En het leuke is: je kunt de rand van de mand omslaan, waardoor de stof wat meer kreukt. Wel even een waterdicht potje inzetten, de mand is gevoerd, maar kan niet goed tegen vocht ben ik bang.

selinesteba.com - Zusss canvas mandJPG

Ik kan me voorstellen dat een wat grotere kamerplant of een olijf- of vijgenboompje ook superleuk staan bij deze lichtgrijze stof. De grotere versie heeft een afmeting van 30x35 cm, die kan dus prima om een grote plantenpot. 

selinesteba.com - Zusss canvas mand.JPG

Gevuld met dekens en plaids 

selinesteba.com - Idee Zusss mandenJPG

Losse dekens, plaids en kussens die je niet elke dag gebruikt gaan al snel rondslingeren in huis. Vooral met twee meiden die er 'Anna en Elsa' mee gaan spelen (denk aan capes, hele lange haren en jurken). En kijk, dan kan ik zo'n mand weer fijn verantwoorden. Want zeg nou zelf, zo ziet het er toch een stuk decoratiever en opgeruimder uit? En omdat de mand van stof is kan je 'm ook op wat krappere plekken kwijt (naast of achter de bank bijvoorbeeld). Maar dat vind ik zelf dan weer zonde. 

Voor tijdschriften en paperassen 

selinesteba.com - Idee Zusss manden.JPG

De kleine mand is hier net te krap voor, maar in de grote versie passen je tijdschriften, papieren en boeken prima. Ik werk veel aan de keukentafel, dus op het houten eettafelbankje is 'ie voor mij heel handig. En ook hierbij heb ik de rand omgeslagen,  waarbij je goed het verschil tussen de gevoerde binnenkant en de gecoate buitenkant (die trouwens niet afgeeft!) ziet. 

Ik zeg: MAND!

Als je nu niet genoeg redenen hebt (weer) een mooie mand aan te schaffen ... En denk je nu, ik ben niet zo van de lichte kleuren. Geen paniek, Zusss heeft ze ook in stoere, zwarte uitvoering. En ze zijn al verkrijgbaar vanaf € 34,95. Dan is er nu helemaal geen ontsnappen meer aan ... ik zeg: MAND! 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.