Dit is hoe ik denk 20 dagen met 20 kledingstukken door te komen

Een kledingkast vol kleding maar nooit iets om aan te trekken? Voor veel (voornamelijk) vrouwen is dit een bekend probleem, ook voor mij. Brabantia stuurde mij hun Linn kledingrek op en daagde mij uit 20 dagen door te komen met 20 kledingstukken en accessoires. Ik leg uit hoe ik mijn kleding minimaliseerde en mijn eigen capsule wardrobe samenstelde. (in samenwerking met Brabantia)

selinesteba.com - Brabantia Linn challenge.jpeg

Capsule wardrobe?

Tik op Google de term Capsule Wardrobe in en je krijgt een heleboel lijstjes, tips en overzichten van ideale verzamelingen voor een minimalistische kledingkast. Ik heb er even naar gekeken, maar bedacht me dat het voor mij vooral gaat om een verzamelingen van mijn favorieten. Dus, wat ligt er helemaal bovenop de stapel kleding in de kast? Welke items vind ik vaak terug in de wasmand en (ook belangrijk) in welk seizoen leven we? Ik ging voor twee spijkerbroeken (mijn favorieten), een leren broek, nette broek, een plooirok en jurk (voor een feestje of verjaardag), wat lekkere warme truien, mijn oversized panterblouse, een mooi basic blazertje , t-shirts en 3 paar schoenen: mijn Dr. Martens, omdat ze overal bij passen, een wat nettere Chelsea boot en natuurlijk sneakers. Deze verzameling van lievelingen zouden mij de komende 20 dagen dus meer creativiteit, rust, en vooral tijd moeten opleveren. 

Tip: probeer voor basic items te kiezen die onderling goed met elkaar te combineren zijn. Ik wilde dat ieder kledingstuk met minimaal 3 andere items te mixen zou zijn. 

selinesteba.com - Brabantia Linn challenge 01.jpeg

With a little help

De vraag om mee te doen aan de #BrabantiaWardrobeEssentials challenge kwam van Brabantia, zij dagen mij uit om 20 dagen door te komen met 20 kledingstukken en accessoires (onderbroeken en sokken uitgezonderd). Ik heb mijn sportkleding hier ook buiten gehouden, want een work-out in spijkerbroek en wollen trui is niet ideaal. Deze uitnodiging kwam op een perfect moment, aangezien ik ook dit jaar weer veranderingen door wil voeren om nog bewuster en natuurlijker te leven. Daarbij kost het staren naar mijn kledingkast ook voor veel tijd én onrust. Ik heb vaak gedacht dat er gewoon té veel keuze is en de kast ook niet erg overzichtelijk is. Resultaat is een onbevredigend gevoel en de aanschaf van (nog meer) nieuwe items. Niet heel groen, als je je bedenkt dat de mode-industrie enorm vervuilend is voor onze planeet. Brabantia stuurde mij voor deze uitdaging hun Linn kledingrek op, om mijn Capsule Collectie overzichtelijk én mooi op te kunnen presenteren. En ik kan je zeggen: dat helpt toch echt, zo'n fris en geordend rijtje van je mooiste items aan een stijlvol rek. Mijn Linn staat in de slaapkamer, in een hoekje naast het raam. Ik ging voor de kleine versie, daar zit meer dan voldoende ruimte op, zonder dat het een sta-in-de-weg wordt. Linn is multifunctioneel en en ook als wasrek of kapstok in de hal te gebruiken. Zo naast het raam kan ik alles meteen goed luchten, ideaal! 

selinesteba.com - Brabantia Linn challenge.jpeg

Doe je ook mee?

Ik zit pas in mijn eerste week met deze challenge en denk dat ik een prima Capsule collectie heb samengesteld. Ik mis (nog) geen andere kleding of schoenen en vindt het Linn kledingrek echt een toevoeging aan onze slaapkamer. Alleen al het bewuster nadenken over fast fashion, het kopen van kleding en de vervuilende mode-industrie vind ik al fijn. Maar hoe meer kleine beetjes, hoe beter, dus ik ben benieuwd: ga jij na het lezen van mijn artikel ook voor minder? Ik hoop dat ik je kon inspireren. Tipje mijnerzijds: denk niet te ingewikkeld, leg gewoon eens 20 mooie items apart, probeer het uit en zie wat er gebeurt. Zonder verwachtingen, zonder kleding-politie, gewoon samen wat bewuster worden.

selinesteba.com - Brabantia Linn challenge 02.jpeg

Meer tips? bekijk de inspiratiepagina van Brabantia, hier vind je nog meer ideeën voor een duurzame kledingkast.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.