Charlotte's Law | Ook voor bloggers gelden regels!

Ze is schrijfster van het boek Wetboek voor Bloggers, de (on)geschreven regels voor succesvolle online schrijvers, runt een juridisch advieskantoor én maakt interessante artikelen op haar blog Charlotte's Law. Een echte duizendpoot kun je wel zeggen. Haar kantoor nam contact met me op voor een interview over bloggen én de regels die daarbij komen kijken.

Tja, want ken ik die regeltjes eigenlijk wel, hoe combineer ik bloggen met mijn werk voor Ariadne at Home en heb ik last van Copycats? Een must-read voor bloggers al zeg ik het zelf. Net als het boek trouwens, met alles over de regels die bij het bloggen horen, maar ook heel veel handige tips en trucs. Bedoeld voor iedereen die publiceert, of je nu een doorgewinterde journalist bent of je eerste stappen zet in de blogwereld. 

selinesteba.com - Wetboek voor bloggers, charlottes law.jpg

(Wetboek voor bloggers, foto: Charlotte's Law). 

Eerlijk

Voor mij was het een eyeopener: hoewel ik voor mijn gevoel de regels al aardig in acht neem (en dat is puur een gevoelskwestie), denk ik wel dat je altijd goed na moet denken voor je een artikel live zet. Bloggen is leuk en dat moet het ook blijven, maar het spelen van een eerlijk spel is net zo belangrijk! 

Lezen?

Leuk als jullie het interview even doorlezen! Je vindt het HIER. En neus dan meteen even verder rond op de website, Charlotte (en de andere bloggers) schrijven duidelijk, eerlijk en maken lastige onderwerpen hartstikke leesbaar!  

En, ken jij de regels al?


Robine heeft een reactie geplaatst op 06-10-2015

Super interessant! Zoveel moeite doen voor eigen en originele content en dan wordt het zomaar door iedereen gebruikt (soms zonder credit).. Inderdaad leuk en nuttig de 'regels' te kennen!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Robine

Hi Robine,
leuk dat je het een interessant artikel vindt.
Ik denk dat het lastig is om kopieergedrag helemaal te voorkomen ... helaas. Maar inderdaad een goed gevoel om zelf wél de regels te weten en toe te passen ;-)

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.